#1 | Zuid Engeland

Dit is het eerste van totaal 16 blogs over onze reis naar Zuid Engeland in 2017. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: Bexhill on Sea .  Een overzicht van alle blogs van deze reis kunt u hier vinden.

Samenvatting

17 dagen onderweg | 2587 km gereden | 11 km gefietst | 98 km gewandeld

We maakte een rondreis door Zuid Engeland langs de kust via Highclere Castle naar Bath en via de Exmoor en Dartmoor naar North Devon. We rijden boven Londen om terug via Oxford. In Bodmin bezoeken we Bodmin Jail, de voormalige gevangenis. Indrukwekkend ! Ook het bezoek aan de voormalige Geevor Tin mijnen valt in de smaak. Via Oxford rijden we terug. Een magnifieke reis met prachtige natuur.

Samenvatting

Zuidwest Engeland is ruig aan de kust en heuvelachtig daar vlak achter. Er is veel te zien op het gebied van cultuur en de natuur is erg mooi. Overigens niet zo adembenemend als in Schotland of Noorwegen. De regio staat bol van de historie en er is veel te zien. Te veel voor 17 dagen. Wij bezochten een aantal prachtige musea en maakten mooie fiets- en wandeltochten. langs de kust.

Fietsen en wandelen in Zuidwest Engeland

Met E-bikes is het prima fietsen hoewel het af en toe kantje boord is. 20%-25% is iets teveel van het goede. Fietspaden zijn er nauwelijks en als je niet uitkijkt fiets je zo op de 2-baan snelweg wat hier gewoon is toegestaan. Via de (witte) binnenwegen is het prima maar dus wel af en toe flink klimmen en dalen. Op gewone fietsen lijkt het ons geen pretje om gewoon een lekker stukje te gaan fietsen.

Langs de kust is er nagenoeg altijd een zogenaamd “Coast Path”. Dat zijn prachtige openbare routes. Omdat het de kustlijn volgt gaat het wel op en neer.

Campings

Er zijn voldoende campings in de regio. Gemiddeld betaalde wij tussen de 20 en 25 pond per nacht. Wij hadden het idee dat er maar gewoon een prijs werd voorgesteld. Wij hebben nog niet eerder meegemaakt dat er zoveel campings vol waren in het voorseizoen (5 keer deze vakantie). We hadden daar af en toe ook wel onze twijfels bij.

Rijden

De wegen zijn in één woord slecht. Heel veel kuilen en gaten, (te) smal en aan weerszijden vaak voorzien van een heg of een muur. In combinatie met het gemiddelde weggedrag (er wordt erg hard gereden) valt het nog mee dat we maar één keer iets hebben geraakt. Gelukkig hadden we geen schade.

De route

Wij reden ruim 2500 kilometer via onderstaande route. Klik op de stippen voor de campings of klik op het vierkantje rechts bovenin het kaartje voor een grotere weergave. De oversteek ging van Duinkerken naar Dover. We betaalde 175 euro voor een retour (camper, 2 personen en korting NKC). De overtocht duurde ruim 2 uur.

Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar onze eerste reisdag: 1 | Bexhill on Sea .

2 gedachten over “#1 | Zuid Engeland

 • 1 juni 2018 om 19:16
  Permalink

  Heel mooi reisverslag!!! Daar wij ook deze reis willen doen dit jaar gaan we hier heel veel tips kunnen gebruiken!!!

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2018 om 09:57
  Permalink

  Ons advies: Maak gebruik van de gratis overnachtingen via de Britstops tijdens de volgende reis naar Groot Brittannië.

  Beantwoorden

Geef een reactie