#2 | Bexhill on Sea

Samenvatting

We steken met de boot over naar Engeland wat een belevenis op zich is met al die extra controles. We zoeken voor de eerste nacht een plekje in Bexhill on Sea in de buurt van Hastings waar in 1749 het VOC schip Amsterdam is gezonken voor de kust.

Overtocht

De eerste echte dag van onze reis naar Zuid Engeland. De wekker gaat om 07:15 in Burgues (F) waar we gisteren zijn aangekomen. We moeten om 08:30 bij de boot in Duinkerken zijn. Het is maar 10 km rijden dus dat gaat zonder problemen. Na 3 paspoortcontroles en 2 keer een controle van de camper mogen we de boot op voor een tochtje van 2 uur naar Dover. En daar is het mooi weer 🙂

Blijft mooi die krijtrotsen

We rijden langs de kust naar Normans Bay. Het valt ons op dat de wegen heel erg slecht zijn. Wat een kuilen en gaten! Smal zijn ze ook. Samen met het links rijden dus best wel inspannend. De Tom Tom stuurt ons nog ergens binnendoor over wel hele kleine weggetjes. Mooi maar niet echt handig met een camper van 2,45 breed en 7.50 lang. Rond 14:00 komen we aan bij de camping. De camping is mooi gelegen aan het strand maar is vol. Het is paasweekend en half Engeland gaat dan kennelijk naar de kust. We rijden 8 km verder naar een andere camping maar ook die is vol. Als ik naar de camping kijk heb ik een beetje moeite met het te geloven maar we rijden nog weer iets verder naar Cobs Hill Farm in Bexhill on Sea. Daar heeft kennelijk iemand afgezegd dus er is één plekje. Mmmm?? We staan maar als ik naar de camping kijk vraag ik mij af wat hier aan de hand is. Het zal wel met de Brexit te maken hebben.

Camping Cobs Hill Farm

We pakken de fietsen en rijden langs de kust naar Hastings. De boulevard is prachtig met een kiezelstrand, veel strandhuisjes en ‘rijtjesvilla’s”.

In Hastings zette Willem de Veroveraar voet aan land in de 13e eeuw. Verder is hier in 1749 het VOC schip “Amsterdam” gezonken. De replica ligt voor het scheepvaart museum. Maar dat weten we natuurlijk allemaal. Hastings zelf vinden wij niks. Rommelig en een hoop ‘raar’ volk.

Wel mooie plek om mooie foto’s te maken.

Fotograaf
en het resultaat …..

Geef een reactie