Onze camper

In 2012, 2014 en 2015 hebben wij drie verschillende campers gehuurd. Daardoor hebben we veel geleerd over onze feitelijke wensen. Wij raden iedereen daarom aan om eerst te huren alvorens over te gaan tot koop van een camper. In 2016 hebben we onze eigen camper gekocht. Het is een carado T448 (7,40 m) met een Fiat Chassis en een 130 pk motor. Er zitten enkele bedden in en een klein bankje naast de deur waardoor we er met 6 personen in kunnen zitten. De camper is voorzien van energie zuinige led verlichting en heeft een grote garage waar makkelijk 2 fietsen in kunnen. De camper is verder voorzien van een gasoven, een grote koelkast (160 liter) en een aparte vriezer. Het zitgedeelte kan worden omgebouwd tot een extra tweepersoons bed. Op de camper zit een grote vaste luifel, een Truma duo control CS en twee gasflessen. De camper is uitgerust met all-season banden, een geïsoleerde afvalwater tank en Truma combi 6 ring verwarming zodat we ook buiten het zomerseizoen lekker weg kunnen.

De grotere campers zijn vaak zwaar zodat er weinig laadgewicht over blijft. Dat is een fout die snel is gemaakt. Voor je het weet heb je teveel gewicht als je ook een oven, 2 fietsen en een luifel mee wilt nemen. De T448 weegt kaal ongeveer 2800 kg waardoor er bijna 700 kg aan laadgewicht beschikbaar is.

Met alle standaard dingen aan boord weegt de camper al 3100 kg ! Dan hebben we deus nog 400 kg over voor inventaris, gereedschap, campingstoelen, fietsen, eten, etc. Dat lijkt meer dan het is !

Vanzelfsprekend hebben we de camper gewogen. Met een volle brandstoftank, een volle watertank, 2 volle gasflessen, met bestuurder en bijrijder en met 2 fietsen wegen we 3340 kg. Het laat gelijk zien dat je met drie of vier personen al snel een uitdaging hebt ! Wat ons betreft dus een belangrijk criterium voor de aanschaf.