Naar Downton Abbey

Samenvatting

We maken een lange rit naar het kasteel uit de serie Downton Abbey: Highclere castle. We rijden langs Stonehenge maar laten dat voor wat het is en overnachten aan de Cean Hill Locks

Highclere Castle

Vandaag proberen we een lange rit te maken. Een eind richting het westen zodat we daarna in kleine stukjes terug kunnen rijden. We pakken dus de M3. Onderweg stoppen we voor een starbucks koffie. We maken een tussenstop bij Highclere Castle van de familie Carnarvon. Wij kennen het kasteel natuurlijk van de serie Downton Abbey.

Downton Abbey

In Downton Abbey is het verval te zien van de Engelse adelstand rond de eerste wereldoorlog. Het kasteel is in eigendom van de familie Carvernon maar vanwege geldgebrek is het inmiddels een aantal dagen per jaar opengesteld voor publiek. We betalen dus 15 pond per persoon als bijdrage in de onderhoudskosten J

Donkere wolken boven Highclrere castle
Je zal er maar wonen

De familie is onder meer bekend omdat ze opgraving in 1922 van Toetanchamon financierde. Een tentoonstelling van Egyptische kunst is daarom onderdeel van de rondleiding.

We rijden daarna weer een verder en passeren onder andere het beroemde Stonehenge. Het ligt 300 meter van de autoweg af en het ziet er zwart van de mensen. Daar stoppen we dus niet. Rond 16:00 uur komen we aan bij de Caen Hill Locks.

Caen Hill Locks

Op de parkeerplaats van het cafe mag je overnachten na een vrijwillige bijdrage van 8 pond. Een prima plekje zonder voorzieningen waar we de nacht doorbrengen op een verder lege parkeerplaats samen met één andere camper.

“De camperplaats”

We stappen nog even op de fiets en rijden langs het kanaal over het fietspad. De smalle bootjes liggen overal aan de kant en vele worden gewoon bewoond.

Small boats in het kanaal

De omgeving is mooi. Glooiend, met koeien en koolzaad.

Check de App

We komen rond het Golden Hour aan bij de camper. Net op tijd voor een mooi plaatje.

Mooi toch ?

One thought on “Naar Downton Abbey

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog