#4 | Bath & Porlock

Samenvatting

We gaan vandaag de Romeinse stad Bath. We bezoeken het oude Romeinse Badhuis dat nog nagenoeg origineel is en fietsen door deze prachtige stad. Een muist visit wat ons betreft. We rijden daarna helemaal tot in Exmoor

Bath

Nadat Laura een rondje had hardlopen langs de sluizen en nadat onze buren de zelf verstopte eieren hadden gezocht in het plantsoen voor de camper vertrokken we naar Bath.

The Circus in Bath

De stad dateert uit de eerste eeuw en heeft dus een lange historie en veel Romeinse invloeden waaronder het oude badhuis.

De romeinen

Het is na Londen de drukst bezochte toeristische plaats van Engeland. Daarom gaan we dus op eerste paasdag 🙂 🙂

Eerste paasdag. Wel beetje druk
Even badderen

We beginnen met een bezoek aan het badhuis dat centraal gelegen is in de stad. Naast de Kathedraal. We staan 10 minuten in de rij voor we naar binnen mogen . Het badhuis wordt na 2000 jaar nog altijd voorzien van warm stromend water uit de thermen.

Er groeit gewoon onkruid in het bad

Het geeft een mooi beeld over de Romeinse tijd. Het badhuis geeft verder een verassend vergelijkbaar beeld met een hedendaags bezoekje aan de Sauna.

Typisch Romeins stel
Wat een leuk bushokje (of zo)

We fietsen vervolgens een rondje door de stad. Overal zijn er brede straten met statige herenhuizen. Het stadje staat niet voor niet op de wereld erfgoed lijst van de Unesco.

Loodmijnen

Met de camper rijden we vervolgens door naar een camping in de buurt van Bath. Deze is wederom vol maar een blik op het veld geeft ons een heel ander beeld….. We rijden door naar een vrije camperplaats aan de rand van voormalige loodmijnen.

Voormalige loodmijnen in Sommerset

Deze locatie staat niet op campercontact maar hebben we gevonden via de site www.searchforsites.co.uk. We lopen een rondje door het gebied maar besluiten toch verder te gaan en rijden naar Porlock. Een mooi dorpje aan de kust. Daar staan we op camping Porlock Caravanpark

Porlock Caravan Park

Hier blijven we een dag staan zodat we morgen kunnen fietsen in Exmoor.

Geef een reactie