De Waddenkust

Samenvatting

Dit weekend staat een fotoweekend op de agenda. Samen met mijn broer vertrekken we naar de Friesche en Groninger Waddenkust om mooie plaatjes te schieten van zonsopkomst, zonsondergang en mooie vergezichten.

2 dagen onderweg | 605 km gereden | 10 km gefietst

Roptazijl

Halverwege de ochtend vertrekken we vanuit Scharwoude richting Friesland. We stoppen als eerste op Kornwerderzand voor een kop koffie en om de camera’s weer even ‘warm’ te draaien. We rijden daarna verder via Harlingen naar Roptazijl. Rond de uitslag van het gemaal maken we onze eerste foto’s. Het is altijd even zoeken en wennen maar als snel zijn we weer in flow.

Aan de dijk
Hekje
Ook mooi in zwart wit

Na een broodje rijden we verder langs de kust en maken we een tussenstop in St. Jacobiparochie waar we een winkeltje bekijken met tweedehands spul. We kopen niks want het is meer troep dan spul en rijden verder.

Wierum

In de Volkskrant van vandaag staat een artikel over de waddenkust. Er staat een mooie foto bij van Wierum. We rijden dus via Holwerd naar Wierum. We komen op het juiste moment aan. Het is laag water en de zon staat achter de dijk.

Wierum
Langs het wad
Zicht op de dijk
Mooi in zwart wit

Een prima moment voor wat plaatjes vanaf het wad. Het levert ons wel een paar smerige schoenen op 🙂

Stappen in de blub
Noordpolderzijl

In Wierum drinken we koffie en maken we een plan voor de avond. We besluiten naar camperplaats ’t Zielhoes te rijden in Noordpolderzijl. Daar komen we rond 18:00 uur aan. Er zijn 5 plaatsen zonder sanitair maar er staat wel een stroompaal. Vanuit deze locatie vertrekt de boot naar Rottum. Vandaag echter niet en dat was ook niet de bedoeling. Wij lopen achter de dijk het veld in. Dat is begroeid en wordt doorkruist door smalle kreken die volstromen tijdens vloed. Een mooi stukje natuur waar het prima wandelen is. Ook hier ontkomen we niet aan viezen schoenen.

Zonsondergang
En nogmaals

Als de zon onder is gegaan proberen we eerst de stroom aan de sluiten. Dat gaat via een nieuwe dienst van aanuit.net. Account aanmaken op de smartphone, stekker erin en…..geen stroom. Bellen dus. Na 20 minuten proberen komt het antwoord: De paal is nog niet aangesloten. Dat is pech maar niet onoverkomelijk. Als het werkt is het wel een mooi systeem !

Eemshaven

We staan vroeg op en rijden zonder ontbijt naar de Eemshaven. Die locatie hebben we uitgekozen voor de zonsopkomst. We parkeren de camper en om 07:15 uur fietsen we langs de dijk richting de Eemshaven. De zon komt mooi op en we kunnen we mooie plaatjes maken. Geen natuur maar een industrieel landschap.

Vroeg om voor het gouden uur
Mooi zacht licht

Om 10:00 uur rijden we terug en ontbijten we met warme croissants en vegetarische worstjes. Lekker hoor. We rijden vervolgens via Groningen terug naar de Waddenkust. Onderweg komen we langs Burem waar een heel park met Satelliet schotels staat.  Tijd voor een tussenstop 🙂

Burum
Moddergat

Daarna rijden we naar Moddergat waar we de camper parkeren voor onze laatste fotoshoot van dit weekend. Het is weer laag water en we komen weer mooie stukjes tegen.

Mooi bootje daar ver op het wad
Ander plaatje dan gisteren

Vanuit Moddergat rijden we rechtstreeks weer naar huis. Het was een geslaagd weekend met mooi weer en met een enorme lading foto’s. Voor herhaling vatbaar dus.

One thought on “De Waddenkust

 • 4 april 2017 om 17:51
  Permalink

  Dag Robert-Jan.
  Ik genoot van je verslag met mooie foto’s terwijl we zelf op pad waren.
  Zo te lezen heb je er zelf ook van genoten.
  Op naar de volgende uitstap.
  Nico

  Beantwoorden

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog