Vingerafdrukken in Deventer

We beginnen de dag met het gebruikelijke rondje hardlopen en ik heb nog nooit zo hard gelopen. 10,5 km/h !! Komt vast door de ijle lucht hier in het oosten van het land. Dan heb je natuurlijk veel minder luchtweerstand.

Landgoed de Stekkenkamp

We rijden van Lhee naar Landgoed de Stekkenkamp in Ommen, een camperplaats vlak buiten de bebouwde kom van Ommen. Er is plaats voor 14 campers en naast elektriciteit zijn er feitelijk geen voorzieningen. De camperplaats ligt aan de ene kant aan een doorgaande weg en aan de andere kant aan het spoor. Heel veel last heb je daar overigens niet van. ‘s-Avonds komt de beheerder het stageld van € 12,50 innen en krijg je pepermuntjes. Een prima plekje om te staan.

Camperplaats de Stekkenberg

We hebben een fietsrondje uitgezocht langs de Overijsselse vecht. We zijn namelijk gek op water. We worden dus wel een beetje blij als we daar langs kunnen fietsen.

Fietsen langs de Vecht

Als eerste doen we Ommen aan. Ommen is ontstaan op een rivierduin bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Vecht. Gelukkig is er inmiddels een brug zodat we niet door het water hoeven. Ongehoorzame jeugd springt ondanks het verbod van de brug af in de rivier. Foei !

Zicht op Ommen anno 2020

We fietsen stroomafwaarts maar al snel verdwijnt de rivier uit beeld. Hé! Dat was niet de bedoeling maar in de uren daarna blijkt dat het een fietstocht die vooral door het vechtdal gaat. Helaas zien we weinig van de rivier zelf. Dat is een bittere teleurstelling natuurlijk. In Dalfsen eten we daarom onze teleurstelling maar weg met een tosti in de zon op een terras.

Vechterweerd

Even voorbij Dalfsen passeren we weer even de rivier bij Vechterweerd waar een stuw in de Vecht ligt. Aan de linkerkant kunnen de bootjes passeren via de sluis, aan de rechterkant de vissen via een vistrap. Goed gedaan door het waterschap ! Daar worden we dan weer blij van.

Vechterweerd

Via Vilsteren fietsen we terug en ook aan deze kant zien we bar weinig van het water. Jammer maar helaas.

De tweede ronde

Ik begin de volgende ochtend met een wandeling vanaf de camperplaats naar Ommen. Lekker even verse croissants halen, het lijkt verdikke wel vakantie 🙂 In Ommen loop ik langs en schuurtje wat niet zo goed is onderhouden. Een paar uurtjes later zie ik echter het licht. Ik kom er straks in dit blog nog op terug.

Dat mag wel een kwastje verf toch ?

Na de overheerlijke croissantjes rijden we in Ommen naar Les Brocanteurs. Op het industrieterrein staan een fink aantal hallen met oud spul. Daar houden we wel van zoals u inmiddels weet. Net als bij de Handelsfabriek waar we zaterdag waren is hier veel te zien en te koop. Er is hier wel een belangrijk verschil. Hier wordt alles (extra) oud gemaakt. Dat is wel erg duidelijk. Zo zijn er heel veel oude deuren te koop. Allemaal even verweerd door ……………..de afbijt.

Zoek maar uit

En terwijl ik naar die leuke afgebladderde deurtjes kijk zie ik dus het licht. Die schuur van vanmorgen. Dat was gewoon Vintage. Wow ! Niks meer aan doen want dat is heel veel geld waard.

Maar eerlijk is eerlijk. Het is een leuke winkel met leuke spullen en wat ons betreft zeker ook een bezoekje waard.

Deventer

We gaan daarna nog langs een andere vintagewinkel maar die is wel erg klein. Vandaag is het dus wel kijken maar niets kopen. We rijden naar de stads camping van Deventer. Hier hebben we nog niet eerder gestaan en omdat het inmiddels behoorlijk regent lijkt een plekje vlakbij de stad wel een verstandig idee. De camping is ruim opgezet en je mag zelf een plekje uitzoeken want er zijn geen vaste plaatsen. We nemen geen elektriciteit en rekenen € 20 voor een nachtje wat veel te kort is volgens de beheerder 🙂

Stads camping Deventer

We vermaken ons de hele middag in de stad en dat is helemaal niet zo moeilijk hier. We beginnen in de Lebuinuskerk met zijn imposante toren die zo kenmerkend is voor de stad. Interessant dus dat de kerk eigendom is van de Protestantse Kerk, terwijl de toren bezit is van de gemeente Deventer. Dat hoor je niet vaak.

Ingang van de Lebuinuskerk
Fingerprints

Onze volgende stop is het stadhuis bestaande uit en oud en nieuw gedeelte. We zijn onder de indruk van het nieuwe deel. Prachtig stukje architectuur! Kunstenaar Loes ten Anscher ontwierp het raamwerk bestaande uit 2.264 vingerafdrukken van inwoners van Deventer. Samen met de vijver op de binnenplaats zorgt dat weer voor een mooie spiegel foto. Wat vindt u ?

Hastsekidee !

We slenteren de rest van de middag door alle straatjes, winkeltje in en winkeltje uit. Wonder boven wonder blijft het de hele middag gewoon droog. We vermaken ons dus prima.

De derde ronde

De volgende dag bezoeken we Vivre Interieur Authentique in Nijmegen. Alweer in een oud fabriekspand en weer met hele mooie spullen. Hier vinden wij het wel een beetje aan de dure kant overigens. Kastjes van meer dan €2000 en lampen in dezelfde prijsklasse dat is wel heftig toch ? We twijfelen een tijdje over een oude tandarts lamp. En bij twijfel niet doen heb ik geleerd. Ook hier blijft het dus bij kijken zonder dat we iets kopen.

Doet u de mond maar even open ….
Camper park Lingerwaard

We overnachten op camper park Lingerwaard. Een ruim aangelegde camperplaats. Vergelijkbaar met Stee in Lhee maar met grotere en ruimere plaatsen. Voor €16 kun je hier een nachtje blijven. Er moet wel apart betaald worden voor de douche en voor electriciteit. Dat laatste hebben we niet nodig met ons nieuwe zonnepaneel.

Camperpark Lingerwaard

s-Middags fietsen we een rondje door de Lingerwaard. De volgende dag plukken we kersen bij Betuwe kers en sluiten we onze ultra korte vakantie af. De komende maanden zijn we even druk met de verbouwing van en de verhuizing naar onze nieuwe woning. We hopen in het najaar de draad weer op te pakken.

3 gedachten over “Vingerafdrukken in Deventer

 • 16 juli 2020 om 08:11
  Permalink

  Jullie kunnen wel rondreizen gaan organiseren, leuke informatie allemaal hoor ! Plezier met de aardbeien vandaag.

  Beantwoorden
 • 20 juli 2020 om 10:57
  Permalink

  Altijd een genot om jullie verhalen te lezen met veel plaatselijke en regionale info. Wij reizen jullie zo nu en dan wel eens,op een later tijdstip, na. En dat bevalt uitstekend. Het blijft een mooie combi; met de camper reizen en met de fiets de omgeving verkennen.

  Beantwoorden
  • 20 juli 2020 om 19:07
   Permalink

   Beste Simon, Dank voor je reactie en leuk dat jullie gebruik maken van onze tips en ervaringen

   Beantwoorden

Geef een reactie