Zelf pluktuin Texel

We gaan het niet hebben over de afgelopen periode en dat we nu eindelijk weer kunnen maar we pakken de draad gewoon weer op. Het wordt mooi en warm weer dus we reizen af naar ons favoriete eiland Texel. Vorig jaar waren we er in de winter met vorst. Nu verwachten we iets betere temperaturen.

Camping de Vrije Vogel

Omdat alle campings op de NKC-app op Texel op gesloten staan gaan we toch maar even bellen. De eerste camping is gewoon open maar vol. Huh ? Dat verwacht je nog niet maar kennelijk is het drukker op Texel dan we hadden verwacht. We bellen dus een tweede camping en daar is nog ruimte genoeg. Waar we normaal nooit reserveren doen we dat nu maar wel voor een keertje. Voor € 55,00 staan we twee nachtjes op boerderij camping de vrije vogel.

De vrije vogel

Het is een nette camping bij de boer en er staan slechts 3 andere campers. Heerlijk rustig dus. De toilet gebouwen zijn nog niet open (maandag mag dat pas weer) maar we zijn volledig zelfvoorzienend dus dat is geen probleem.

Zelfpluktuin

We stappen op de fiets voor een klein rondje over het eiland. Als eerste gaan we naar zelf pluk tuin in Oudeschild. Hier waren we eerder en daarom weten we dat ze er heerlijke aardbeien hebben.

Wat een joekels !

We plukken een doosje vol. Wat een enorme aardbeien zijn dat en wat zijn ze lekker. Tussendoor snoepen we van al dat lekkers. Zalig hoor. De zomerkoninkjes staan onder plastic bogen zodat het binnen behoorlijk warm is.

Warmpjes hier !

Tijd voor een terrasje dus. We rekenen ons geplukte doosje van 750 gram af voor € 4,50 en drinken op het terras een kopje thee met vanzelfsprekend een overheerlijk aardbeien gebakje. Het is net vakantie !

We fietsen door naar Den Burg voor een rondje dorp. Al bijna 30 jaar is het hier precies hetzelfde met de Hema, Cafe de 12 balken en al die andere winkels. Of nee. Er zit zomaar een nieuwe ijssalon en er is zelfs op het oude plein bij de kerk nieuwbouw verrezen. We doen nog even wat boodschappen bij Appie en fietsen daarna terug naar de camping waar we wat lezen en luieren in de zon.

Oudeschild

Na het avondeten pakken we nog even de fiets voor een ritje naar Oudeschild. Het is er rustig maar alle terrasjes zijn open. De vissersboten liggen in de haven.

Oudeschild

Via de wadden dijk fietsen we weer terug naar de camping. Morgen wordt het een prachtige zomerse dag en gaan we een lange fietstocht maken naar de vuurtoren in de Cocksdorp.

5 thoughts on “Zelf pluktuin Texel

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog