#15 | Oxford

Samenvatting

Elke vakantie proberen we een grote stad te bezoeken. Deze reis bezoeken we de universiteitsstad Oxford. We bekijken de prachtige gebouwen en zien E=MC2 van Einstein

Naar Oxford

Oxford staat vandaag op ons programma en vanaf de camping is dat een kleine 2 uur rijden. We vertrekken rond 10:30 zodat we even na 12 uur aankomen op de camping op de Caravan Club. We krijgen een mooi plekje en fietsen daarna 15 km naar Oxford voor een dagje cultuur en historie.

Caravan Club

We hebben een lijstje gemaakt van dingen die we willen zien en beginnen met het Museum of History of Science. Daar hebben ze een bord met oorspronkelijk handschrift van Einstein waarop zijn relativiteitstheorie staat. Toegang is gratis maar bij de ingang worden we als eerste verwelkomd door een suppoost. Als hij hoort dat we uit Nederland komen zitten we eerst 10 minuten aan hem vast en krijgen we een mini college over ……fruitella. Hij is gek van Breda en dus van NAC (voetbal) en van fruittella dat in Breda wordt gemaakt. Nou ja zeg.

Fruitella Fan

Na 10 minuten weten we ons te bevrijden en lopen we langs de tentoonstelling. Het schoolbord valt wat tegen maar goed het is en blijft van Einstein.

E= MC2

Als tweede staat de bibliotheek op ons programma. Die zit naast het museum dus dat komt goed uit. Eenmaal binnen en betaald (3 pond) blijkt dat dit niet de bibliotheek is maar het Sheldonian Theatre. Ook mooi maar daar waren we niet naar op zoek J

Lijkt wel heel erg op de bibliotheek, toch ?

We lopen weer naar buiten komen vervolgens eerst langs de Bridge of Sighs. Alleen het bootje ontbreekt anders zou je denken dat je in Venetië zit want daar hebben we er ook zo een.

Bridge of Sighs

Om de hoek zit de echte Bibliotheek. Kaartjes zijn te koop voor een paar pond maar de bibliotheek is alleen toegankelijk tijdens een guided tour. Daar hebben we helaas geen tijd voor dus we laten de bibliotheek van binnen voor wat het is.

Dit is de echte Bieb

We lopen door naar Christ Church. Een echte Must See.

Christ Church

De meeste mensen kennen de eetzaal van de Harry Potter films. De eetzaal wordt dagelijks gebruikt door zo’n 300 studenten.

Geen toverkunsten hier vandaag

Zij krijgen hier ontbijt, lunch en diner. Het is een ongelofelijk mooi gebouw.

Wel romantisch eten zo als student
Kan zo in een filmscène

Ook de Kathedraal en de binnen plaats zijn bijzonder mooi.

Het moet een boost geven als je hier mag studeren !

Het schoolplein

We eten wat en bezoeken een winkel van Fudge Kitchen. De mannen binnen zijn knettergek maar we mogen zo ongeveer alle smaken proeven. We kopen vervolgens maar een paar blokken van dat spul. Mmmmm

Fudge, Fudge en nog eens Fudge !

Het Balliol College staat daarna op het programma. De opzet lijkt erg op die van Christ Church maar het is wat kleiner en iets minder mooi. Wel leuk om te zien dat ze allemaal min of meer hetzelfde zijn opgebouwd met een kerk, een eetzaal en studiegebouwen. Tot slot maken we nog een foto van het Trinity College. We gaan niet naar binnen. Al met al was het een mooi dagje !

Trinity College

Geef een reactie