Polperro en Looe

Samenvatting

In Frankrijk heten ze Beau Villages. In Engeland zijn ze er ook. We bezoeken er vandaag twee op de fiets: Polperro en Looe. Alsof je in een prentenboek loopt

Looe

We rijden als eerste naar Looe, een klein dorpje op 30 minuten rijden van de camping. Daar starten we met een fietstocht over smalle paadjes en steile heuvels naar Charles Dickens dorpjes.

We parkeren de camper op een grote parkeerplaats aan de rand van het dorp. Later komen we erachter waarom dit kleine dorp zo’n grote parkeerplaats heeft. Daarna nemen we de fiets en pakken we zoals altijd de kleinste weggetjes die er zijn. Dan krijg je mooie uitzichten maar ook steile heuvels. Het lijkt wel steeds erger te worden. Vandaag lukt het alleen als ik op de trappers blijf staan. Eigenlijk iets te veel van het goede.

We rijden eerst naar Talland. Dat zijn niet meer dan 10 huizen aan een mooi strandje. Er is ook een terrasje. Ik snap nu waarop hier zoveel campings zijn met vooral veel stacaravans. Ik neem aan dat dit deel het Zeeland van UK is. We besluiten door te fietsen want het is nog maar 2 mijl naar Polperro, onze bestemming. De weg stopt echter en gaat over in een wandelpad. Voor de tweede keer deze vakantie maar ditmaal hoeven we niet te lopen en lukt het met moeite om het stuk te fietsen.

Dat is echt heftig
Polperro

De afdaling naar Polperro is zo steil dat ik nu al vrees voor de weg terug. Beneden aangekomen maakt alles echter goed. Wat een schattig dorpje is dit.

Karel met de houten poot

Dat is er een voor ons Must See lijstje. Het werkelijk heel knap hoeveel huisjes ze hier op een vierkante meter krijgen.

Zo uit een boekje

We lopen een rondje maar zitten jammer gebukt een beetje onder tijdsdruk omdat de parkeertijd van de camper verloopt en een bekeuring in het buitenland hebben we eerder gehad en is nogal onhandig.

Heren dus
Veilig op het droge
Looe

We besluiten om over de “grote weg” weer terug te fietsen en zijn netjes op tijd weer bij de camper. Daar eten we een broodje, betalen weer voor de camper en gaan dan Looe bekijken.

Looe

Looe is een soort Katwijk maar dan leuker. Mooie huisjes, vissers, een groot strand en dus ook de grote parkeerplaatsen. We slenteren langzaam door het dorp en rond 15:00 uur houden we het voor gezien.

Bier is best belangrijk hier
Zomaar een straatje

We willen de vakantie, net als vorig jaar afsluiten met een leuke stad. Vorig jaar was dat Brugge. Dit jaar valt de leuze op Oxford. Het ligt wel iets uit de route maar omdat we nu een stuk snelweg kunnen nemen valt het qua rijtijd erg mee. We rijden tot vlak voor Bristol en zoeken dan een camping. De eerste is wederom vol, de tweede is wel erg afgelegen maar uiteindelijk komen we aan bij Coombes Cider Farm. De naam zegt het al: een hele grote camping met vooral weekend gasten. Leeg en verlaten maar vol met caravans. Het is maar voor een nachtje.

Coombes Cider Farm

Laura loopt nog even het dorp in voor een een paar foto’s. Morgen gaan we naar Oxford

Leuke plaatsnaam

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog