The Eden Project

Samenvatting

Op advies gaan we langs the Eden Project. Als je op Internet kijkt wordt je alleen al enthousiast van het gebouw. Dat is inderdaad prachtig. De botanische tuin is aardig

Truro

Vandaag rijden we weer een stukje verder in de richting van Dover waar we zaterdag de boot weer terug naar Frankrijk nemen. We rijden via The Eden Project naar Fowey en gaan voor de eerste keer uit eten.

Onze eerste stop vandaag is in de stad Truro. We parkeren aan de rand van de stad bij de supermarkt waar je mag parkeren als je voor tenminste 3 pond aan inkopen doet. Toevallig hebben we chocolade nodig dus dat gaat lukken. We lopen de stad in en komen erachter dat dit wel de meest mistroostige stad van de regio moet zijn. Binnen een half uur zijn we dus weer weg.

Eden Project

The Eden Project ligt een half uurtje verderop en is gebouwd in een voormalige (Chinese) klei groeve. Het zijn botanische tuinen die futuristisch zijn gebouwd. We betalen 26 pond toegang per persoon en verkennen de tropen en de mediterrane zone.

Heel mooi gebouwd

Binnen is het warm maar niet ondragelijk. Al met al heeft het een hoog Floriade gehalte en achteraf is dit toch niet zo ons ding. Over zo’n touwbrug bijvoorbeeld 🙂

Net echt joh

Het is meer iets om met kleine kinderen naar toe te gaan en die hebben we niet meer. Daarentegen hebben we voor het eerst in ons leven koffie, rijst en ananassen gezien J

Wij dachten dat die uit de fabriek kwamen 🙂

We rijden naar Fowey wat maar 15 minuten verderop ligt. Daar proberen we als eerste de Foweycamping. Alleen voor leden en niemand bereikbaar. We rijden dus door naar de volgende en dat is de Polglaze camping. Niemand te zien. Dus rijden we weer verder naar een camping die nergens op de kaart staat. We bellen met een telefoonnummer en mogen hier staan voor 14 pond.

Camping zonder naam

De camping heeft verder niets maar ligt op 5 km van Fowey. We bezoeken Fowey op de fiets en eten Fish and Chips in The King of Prusia. Gewoon lekker in het café met een biertje. Lekker hoor.

The King of Prusia (in het roze)

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog