#12 | Cadgwith en Lizard

Samenvatting

We rijden naar Lizard en staan op een erg leuke camping. We fietsen naar twee prachtige kleine visserdorpjes: Gadwith en Lizard. ‘S-avonds wandelen we langs het kustpad

Naar Lizard

We beginnen met het vullen en legen van alle tanks die we aan boord hebben. Dat lukt niet helemaal want we kunnen nergens een tankstation vinden waar we LPG kunnen tanken. Gelukkig hebben we 2 flessen mee dus ook zonder tanken gaan we deze vakantie doorkomen zonder dat we in de kou hoeven te zitten.

We rijden in ongeveer een uurtje naar Lizard. Een schiereilandje met veel natuur. In de regio zijn veel campings te vinden. Wij hebben gekozen voor Henry’s campsite. Een kleine camping midden in het dorp. We vinden het helemaal leuk. Beetje alternatief met loslopende kippen, mooie plekjes en een prima uitzicht. Het blijft wel duur hier (ruim 30 euro per nacht voor 2 personen).

Henry’s campsite

De kippen weten inmiddels dat ze nieuwe gasten even moeten verwelkomen. Het alternatieve van de camping komt zelfs terug in de kapsels van de kippen. Zo jaren 70 !

Welke kapper hebben we hier ?
Kreeft

Vandaag staat Gadgwith op ons lijstje om te bezoeken. Dat is ongeveer 10 km fietsen door de weilanden heen. Gadgwith is een heel klein vissersplaatsje waar kreeften worden gevangen. Er staan idyllische huisjes en kan zo in een of andere speelfilm voorkomen.

Na alweer een high tea kijken we nog even naar de vangst van de binnenkomende vissers. Heel veel grote kreeften. Die liggen vanavond ergens in de pan denk ik.

Kreeft

We fietsen verder over de hei naar Coverack. Ook een klein plaatsje aan de kust, Coverack is iets minder charmant maar heeft wel een leuk haventje. We drinken koffie uit de wind achter een muurtje ……

Koffie

Daarna fietsen we weer terug naar de camping. Alweer 38 km in de benen. We lezen wat en eten kaasfondue. Daarna maken we nog een wandeling langs het kust pad.

Follow the sign

De kust van Lizard is ruig en de uitzichten zijn dan ook mooi. Overal staan bankjes om daarvan even te genieten. Wij blijven staan.

Wow !

Uiteindelijk komen we bij de vuurtoren van Lizard en lopen vervolgens via de weg weer terug naar het dorp.

Lizard Lighthouse

Geef een reactie