Genève

Samenvatting

We fietsen langs het meer naar Genève naar Genève. Een verbazingwekkend leuke stad met mooie gebouwen en heel veel duren winkels. Een stad die je echt een keer zou moeten bezoeken.

je hier met onze leeftijd op je E-bike de berg af gaat. We voelen ons dus wel een beetje oud als we zo tussen de jongelui lopen maar het is wel boeiend om een te zien.
Camping zoeken

De volgende dag vertrekken we weer in de richting van het meer van Genève. Ook dat is weer een een uurtje rijden. Dat is voor ons een prima afstand. Rond 10:00 uur weg, uurtje rijden, plekje zoeken en dan de middag lekker wandelen of fietsen. We rijden dus naar de zuidelijke oever van het meer. Daar krioelt het van de campings. In sommige dorpen zitten er wel 5 tot 10. Hoewel het natuurlijk super toeristisch is en ook nog hoogseizoen moet daar toch een plekje te vinden zijn voor een nachtje ? Nee dus. We doen een bijzonder dappere poging bij 2 campings maar alles zit volgeboekt. Ze zijn hier in ieder geval niet ingericht op wisselplekken voor campers, zoveel is wel duidelijk.

We besluiten nog een laatste poging te doen en rijden naar een camperplaats vlakbij het toeristische stadje Yvoire. Mission impossible denken we maar het loopt anders. Een prachtige mooie camperplaats met ruime plekken voor 12 euro per nacht. En van de 22 plekken is de helft nog vrij ! Onvoorstelbaar maar waarschijnlijk is de locatie nog niet zo bekend. Hij staat ook nog niet op campercontact. We betalen bij de slagboom voor 24 uur.

Prima plekje

Na een broodje Hollandse kaas stappen we op de fiets want Genève ligt hier voor ons op fietsafstand. Het is ongeveer 30 kilometer fietsen langs het meer. Het is hier ook nog vrij vlak. De route gaat langs kleine en soms erg mooie dorpjes en voor een groot deel langs rustige wegen met vaak een vrijliggend fietspad. Prima te doen. We fietsen niet echt langs het meer dat zou helemaal mooi zijn maar je kunt niet alles hebben

Genève

Genève staat bij niemand in het lijstje voor een stedentrip denken we maar het is echt een bezoekje waard. Als je de stad in fietst rij je langs de prachtige boulevard over een vrij liggend fietspad. Het is gezellig druk met mensen die er zonnen en zwemmen.

Zo fiets je de stad in

Genève wordt veel genoemd vanwege de Conventie van Genève. Het verdrag van Genève is een verdrag van de Verenigde Naties uit 1951 waarin bepaald wordt wie als vluchteling erkend moet worden, en welke rechten die persoon daardoor krijgt. Genève is ook bekend om het enorme fontein in het meer. Per seconde wordt er tot vijfhonderd liter water omhoog gespoten tot een hoogte van 140 meter. Daarmee is het een van ’s werelds grootste fonteinen. Een klein beetje stroomafwaarts van zijn huidige locatie werd in 1886 de eerste Jet d’eau geïnstalleerd als veiligheidsklep van een waterkrachtcentrale.

Die wil ik wel in de ringvaart achter ons huis
Duur, duurder, duurst

In 2018 waren we in Interlaken en verbaasde we ons over het aantal horloge winkels en de daar gehanteerde prijzen. Achteraf blijkt Interlaken gewoon klein spul te zijn. Dat zijn een soort van buurtwinkeltjes in vergelijking met Genève. Hier draait alles om geld. Veel geld. Alle luxe merken zijn hier aanwezig. Merken waarvan we het bestaan niet eens wisten maar goed wij hebben het budget en de interesse niet voor zulke uitspattingen. Ze hebben allemaal dezelfde etalages. Dat is kennelijk zo afgesproken. Elk raam heeft geen poespas of thema zoals bijvoorbeeld kerst, zon of herfst. Nee bij alle merken is alles is standaard met in elk raam één artikel zonder prijskaartje. Die prijs mag kennelijk niet genoemd worden of die ligt nog niet vast en is afhankelijk van de aanstaande koper. Juwelen, armbanden, kettingen, jurken, tassen. Het kan niet op.

Een roulette bord om je pols ?

Elke winkel heeft overigens een potige bewaker bij de deur staan zodat je het niet in je hoofd haalt om gewoon even binnen te lopen. Dat is niet de bedoeling. Natuurlijk is het zo dan ze bij de verkoop van 1 artikel per week de jaaromzet veilig stellen. Ze kunnen het zich dus veroorloven. Alweer boeiend om te zien. Wij kopen even niks.

Cathédrale Saint-Pierre

Wij lopen naar de kathedraal in het midden van het oude centrum. Een prachtige kerk met twee hele mooie torens.

Cathédrale Saint-Pierre

Toegang is gratis maar voor het beklimmen van de toren moet je 7 franc per persoon betalen. Wij kopen een kaartje en klimmen daarna 146 treden naar boven. Pff, een bergwandeling is makkelijker 🙂 Boven hebben we een prachtig uitzicht over de stad. De toren zelf is ook mooi om te zien. In hout opgebouwd met enorme klokken.

Klokkentoren van binnen

We genieten van het uitzicht en dalen daarna via een andere trap weer 146 treden af.

Draaierig als je benden bent …..
Zwemmen

We slenteren nog even langs alle bizarre etalages. Vooral bij Louis Vutton is het druk met vooral klanten uit India. Voor uw informatie: ze verkopen daar overigens hele dure etuitjes om je sleutels en bankpasje in op te bergen. In de prijsklasse vanaf € 600 tot € 11.000. Ik heb het even opgezocht zodat u niet denkt dat ik een kenner en liefhebber ben. We fietsen daarna langs dezelfde weg weer terug en maken onderweg nog even een stop om een duik te nemen in het meer. Heerlijk verfrissend !

Plomp
Yvoire

Vlakbij de camperplaats ligt het middeleeuwse dorpje Yvoire. Ook dat is een bezoekje waard. Wat een mooi in stand gehouden dorpje. In het dorp geen verkeer. Ook geen fietsers. De oude huisjes binnen de muren zijn nog allemaal origineel. Erg mooi. Vanzelfsprekend is het wel allemaal ingericht op toerisme.

Yvoire

3 thoughts on “Genève

 • 19 augustus 2023 om 12:37
  Permalink

  lausanne en omgeving is ook de moeite waard en ook daar kun je makkelijk van je geld afkomen hahaha. Veel plezier verder! Leuke beschrijvingen.

  Beantwoorden
  • 20 augustus 2023 om 08:42
   Permalink

   Dag Hans, dank en gisteren zijn we inderdaad met de boot naar Lausanne geweest. Vooral het olympisch museum. Verslag volgt nog

   Beantwoorden
 • 20 augustus 2023 om 12:20
  Permalink

  Jullie hebben het wel naar je zin zie ik. Danique dochter van Ruud zit ook met Camper enkinderen 2 , 4 en 6 jaar aan het meer van Genève. Veel plezier nog en mooi weer😊

  Beantwoorden

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog