#16 | Canterbury

Samenvatting

We brengen een bezoek aan Canterbury. Het is de zetel van de aartsbisschop van Canterbury, de primaat van de Anglicaanse Kerk. Onze hoge verwachtingen blijken niet te kloppen

Canterbury

Vandaag is de laatste volle dag in Engeland. We rijden dus terug naar Dover en besluiten een bezoek te brengen aan Canterbury. Ons advies is daar vooral voorbij te rijden :). Het volledige reisverslag van Zuidwest Engeland is inmiddels te vinden onder het menu rondreizen

Het is ongeveer tweeënhalf uur rijden van Oxford naar Canterbury. Daar worden we door bordjes netjes naar de parkeerplaats voor bussen en campers gedirigeerd. Het is een betaalde parkeerplaats en dat is prima maar om nu een vast bedrag te vragen van 15 pond lijkt ons wat overdreven voor een uit te kluiten gewassen dorp. We rijden dus naar een alternatieve plek even buiten de stad en daar kost het parkeren 3 pond. Dat is beter. Op de fiets gaan we vervolgens naar Canterbury en schrikken ons rot van het aantal toeristen. Busladingen vol en dan vooral scholieren van middelbare scholen. Wat is hier te zien dan ?

Het blijkt de laatste stop voordat de bussen weer op de boot naar Calais gaan. Gevolg massa’s mensen en dus vooral restaurants en souvenir winkels. De toegang tot de beroemde kathedraal is daar ook op aangepast: 12 pond per persoon. Nu steken we graag een kaarsje aan en voldoen we graag een bijdrage maar 12 pond per persoon voor een kerk ? We zijn dus al snel weer vertrokken (zonder foto’s) en rijden naar Dover naar Kindsdown camping.

Alweer een volle camping

Wederom hebben we het gevoel te worden belazerd. De camping is nagenoeg leeg maar we moeten minimaal 2 nachten betalen vanwege een bankholiday.  Dat is overal zo in de regio zegt men bij de receptie. Ja mijn hoela, een mooie camping maar dat doen we dus niet. We rijden 5 minuten verder naar de Hawton farm. Daar betalen we gewoon 16 pond voor een nachtje. Minder mooi uitzicht maar we zijn natuurlijk niet gek !

Hawton Farm
Krijtrotsen

Na het eten fietsen we nog even naar de kliffen en maken toch nog een paar mooie foto’s.

Lopen over de krijtrosten
Zou een schilderij kunnen zijn

Morgen gaan we met de boot naar Frankrijk en rijden we in een keer naar huis. Het was weer een mooie reis !

Geef een reactie