Zuid-west Schotland

Dit is het eerste van totaal 10 blogs over onze reis naar Schotland in 2023. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: #2 – Naar Schotland Een overzicht van alle blogs van deze reis kunt u hier vinden.

Samenvatting

14 dagen onderweg |  1565 km gereden | 228 km gefietst | 20 km gewandeld

We maken een rondreis door het zuidwesten van Schotland. We zien de prachtige Fairy Pools op Skye, Fietsen over het oude spoort langs Loch Linnhe, dalen af in de Devils Pulpit en zien indrukwekkende bootlift in Falkirk. Een prachtige en actieve reis door woest landschap.

Algemeen

We gaan in het voorjaar naar Schotland. We houden namelijk niet zo van muggen en in de zomerperiode wordt je helaas vaak lek gestoken. Daarom is het voorjaar een prima en rustig alternatief.  

Het weer

Het was dit keer koud.  Met 5’C overdag was het best wel frisjes op de fiets. Toch hadden we best wel regelmatig een zonnetje. Al met al hebben we alles kunnen doen dat we wilde

Fietsen en wandelen

We hebben een aantal mooie wandelingen gemaakt en hebben de fietsen ook regelmatig gebruikt. In Schotland kun je vanzelfsprekend prima wandelen. Fietsen is even zoeken maar er zijn best mooie fietsroutes te vinden. Soms gaan die over mooie fietspaden mar af en toe ook over een wandelpad. Dan moet je wel een geschikte fiets hebben.

Overnachten

We stonden alleen op campings. De campings zijn in vergelijking met Nederland prijzig. Gemiddeld betaalde we rond de 30 pond per nacht (35 euro) met een uitschitter naar 50 pond. Het was over het algemeen best druk op de campings voor de periode van het jaar. We hebben slechts een keer een andere camping moeten zoeken dan gepland maar dat was tijdens een bankholiday.

Camping Red Squirel
Heenreis

We gingen super de luxe met de ferry vanaf IJmuiden naar Newcastle. Een half uurtje rijden en dan gewoon lekker relaxen. Dan ben je de volgende dag al vroeg in UK. We hadden een hut met zeezicht en gereserveerd in het a la carte restaurant. Terug op dezelfde wijze. De kosten voor de boottocht bedroegen 1300 euro.

Rijden

De wegen in Schotland zijn wisselend. Doorgaande wegen zijn goed maar lokale wegen vaak slecht en vol kuilen. Verder zijn er veel single track road’s/. Dat is prima te doen. Eigenlijk beter dan de smalle lokale wegen. Daar kun je elkaar net wel of net niet passeren. Zo hebben we een buitenspiegel verloren doordat we een andere camper raakte. Opletten dus.

De route

Wij reden in 14 dagen slechts 1565 kilometer via onderstaande route.

Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar de eerste reisdag van deze reis:  #2 | Naar Schotland

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog