Zuid-westelijke Alpen

Dit is het eerste van totaal 11 blogs over onze reis naar Zuidwestelijke Alpen in 2023. We reizen achtereenvolgens door Zwitserland, Italië,, Frankrijk en weer terug naar Zwitserland. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: Onderweg naar Zwitserland Een overzicht van alle blogs van deze reis kunt u hier vinden.

Samenvatting

15 dagen onderweg |  2780 km gereden | 130 km gefietst | 12 km gewandeld

We maakte een rondreis door de alpen van Zwitserland, Italië en Frankrijk. We zien de langs de Nordwand van de Eiger, Wandelen naar Lac Blanc vlakbij de Mont Blanc en Fietsen naar Genève langs het meer van Genève. Een actieve reis door een bijzonder mooi landschap

Algemeen

We gaan naar de zuidwestelijke Alpen. Een beetje uit nood geboren omdat onze jongste geen vervoer had richting de Alpen en zo met ons kon meerijden. Uiteindelijk haalde hij alsnog op tijd zijn rijbewijs.

Het weer

We hebben ontzettend veel geluk gehad. De weken voor onze vakantie waren er in deze regio hevige buien met hagelstenen zo groot als tennisballen. Veel vakantiegangers moesten worden gerepatrieerd. Vanaf dag 1 hadden we fantastisch weer en de dag nadat we terug kwamen was het weer 18 graden. Het was wel af en toe erg heet.

Fietsen en wandelen

Natuurlijk hebben wij weer gewandeld en gefietst. Iets minder dan anders maar dat was best een keertje lekker. We maakte twee mooie wandeltochten en twee mooie fietstochten. Verder bezochten we Genève en het ook het Olympisch museum in Lausanne. De paden waren altijd goed aangegeven waardoor GPS navigatie niet echt nodig was. Natuurlijk hebben daarnaast gefietst. langs het meer van Genėve zijn mooie rustige wegen waarop je kan fietsen en zelfs in de regio van Chamonix waren er fietspaden.

Overnachten

We stonden meestal op campings en twee nachten op een camperplaats. De campings worden elk jaar prijziger. Gemiddeld betaalde we rond de 40-50 euro per nacht. Het was ook druk op de campings. Als je laat aankomt, bijvoorbeeld op je aankomstdag vanuit Nederland is reserveren dus best wel een goed idee om zoeken te voorkomen.

Camping in Chamonix
Rijden

De wegen in Zwitserland, Italië en Frankrijk zijn uitstekend. Voor de navigatie gebruikte wij Tom Tom Go. In Zwitserland heb je voor de snelwegen een vignet nodig dat te koop is bij de ANWB of bij het benzinestation voor de grens. Het kost € 49,95. Zonder vignet kan wel maar is niet aan te raden.

De route

Wij reden in 14 dagen slechts 2780 kilometer via onderstaande route. Het grootste deel was de heen en terugreis. In de tussenliggende dagen reden we 100-150 kilometer op de dagen dat we ons verplaatsen

Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar de eerste reisdag van deze reis:  Onderweg naar Zwitserland

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog