#5 | De stilte van Derwentwater

Samenvatting

We maken een fietstocht langs een populaire steencirkel, bezoeken Keswick en fietsen rond Derwentwater. Een prachtig en rustig gelegen meertje in het noorden van het Lakedistrict.

Dale Bottom Farm

We rijden naar de Dale Bottom Farm campsite. Kamperen bij de boer. We worden vriendelijk ontvangen door de boer zelf, betalen 30 pond voor een nachtje en krijgen een prima plek met een prachtig uitzicht op de bergen.

Ons plekje bij zonsondergang
Sparen

Nederlanders zijn een sparend volkje. Wij sparen ook. Sinds 2019 sparen wij fietstochten over voormalige spoorlijnen. We hebben al twee zegeltjes. Een in Frankrijk en een in Luxemburg. Vandaag komt er een derde spaarzegel bij. We beginnen namelijk met een stukje over het oude spoor vanuit Keswick: Low Cat Crag genaamd. Een mooi en vlak stukje langs de rivier. Helaas is het maar een klein stukje. Niet meer dan een kilometer of vijf maar wel weer leuk. Er zijn nog wat oude spoorbruggen en tunneltjes op het traject en het beginpunt is het voormalige station van Keswick.

Dit lijkt op de route in Luxemburg 🙂

Als we de spoorlijn hebben gehad besluiten we om te keren en via de steencirkel van Castlerigg terug te fietsen naar Keswick. De steencirkel van Castlerigg is een van de 1300 steencirkels in Engeland. We bezochten al meer van dit soort historische plaatsen zoals bijvoorbeeld de megalieten van Carnac in Frankrijk en Alas Stenar in Zweden. Het blijven rare maar indrukwekkende bouwsels.

Steencirkel van Castlerigg

We fietsen terug en pakken het laatste stukje van de spoorlijn weer op naar Keswick. Aan het einde (of het begin net zoals u wilt) staat het oude station. Een mooi gebouw dat nu dienst doet als cultureel centrum.

Station Keswick

In Keswick drinken we thee met een heerlijk engels taartje en daarna maken we een rondje om het meer. Derwentwater is een meertje waar bijna geen verkeer langs gaat. Ideaal om langs te fietsen of langs te lopen. Er rijdt een bus om het meer heen en er varen bootjes zodat je niet helemaal om het meer heen hoeft te lopen of te fietsen. We komen veel wandelaars tegen maar dan vooral van een zekere leeftijd :). De westelijke kant van het meer is het mooiste.

Aan de westkant van Derwentwater

In Keswick doen we even wat boodschappen en daarna is het nog een klein stukje terug. We laten onze fietsroute app (Komoot) een route kiezen. Dat gaat vaak goed maar in het buitenland blijft het opletten. De app stuurt ons over een echt fietspad. Gelukkig hebben we goede fietsen maar handig is het niet 🙂

Onverhard stukje door boerenland

Geef een reactie