#4 | Kirkstone pass

Samenvatting

We vetrekken heel vroeg van de camperplek en vinden een heerlijke camping aan de kop van Windermere. Op de fiets bezoeken we Bowness-on Windermere. De volgende dag beklimmen we de Kirkstone Pass op de fiets.

Wray Castle

Om 09:30 vertrekken we al vanaf de kale camperplaats waar we gisteren noodgedwongen aankwamen. We hebben behoefte aan een lekkere plek om buiten lekker in de zon te kunnen zitten. Langs het meer rijden we richting het noorden en komen om 10:00 aan op de Low Wray National Trust Camping. Wat een zalige plek hier. We kunnen pas om 11:00 op onze pitch dus we wachten even en installeren ons dan in het bos in de zon.

Heerlijke camping

We besluiten een dagje rustig aan te doen want de benen zijn nog een beetje vermoeid. Daarom fietsen we langs het meer over een onverhard fietspad tot aan Far Sawray. Daar gaat een veerpontje dat ons naar de andere kant van het meer brengt voor 2 pond per fiets. Zo’n pontje blijft altijd leuk.

Met de pont

Op de fiets in de wind is het frisjes vandaag maar de zon schijnt, dus we zijn dik tevreden. Bowness-On-Windermere is een toeristische plaats waar watersport belangrijk is. Er kunnen zeilboten, roeiboten en moterrbootjes gehuurd worden maar een Lakecruise met een “Steamer: kan natuurlijk ook. Wij slaan alles over en slenteren door het dorp. We genieten van Hight Tea in de plaatselijke bakkerij en fietsen daarna langs de andere kant van het meer weer terug naar de camping.

Bowness-On-Windermere
Kirkstone Pass

Iedereen weet dat spierpijn pas de tweede dag maximaal is. Wij dus ook 🙂 Maar we laten ons niet tegenhouden. We blijven nog een dagje op de leuke camping maar moeten wel naar een andere pitch. Geen probleem want zo hebben we weer een ander uitzicht

Alweer een prima plekje

De camping is onderdeel van een oud landgoed met daarop een onheilspellend kasteel. Wat zou hier allemaal gebeurd zijn in de afgelopen eeuwen ?

Wray Castle

Ondanks de spierpijn gaan we vandaag toch op de fiets om de Kirkstone Pass te beklimmen. We zijn daar met de camper overheen gereden maar dat was na onze wandeling dus we hebben er niet veel van gezien. Per fiets dus. Dat is een stevige klim.

We rijden weer naar het pontje. Deze keer niet langs het meer maar binnendoor. Wat een prachtig landschap hier. De storm van februari heeft hier ook echt huis gehouden. Er zijn heel veel omgevallen bomen. De ene nog groter dan de andere.

Enorme wortels onder die kolossen

Via de pont komen we wederom in Bowness-On-Wendermere en vanaf daar fietsen we de Kirkstone Pass op. Een stukje van 12 kilometer naar een hoogte van 440 meter. Met de e-bikes is dat prima te doen. We fietsen wel bewust omhoog vanuit Bowness-On-Windmere omdat de terugweg naar Ambleside een stijgingspercentage heeft van 20%. Dat is minder fijn om te fietsen. Onderweg worden we begroet door de paardjes achter de rustieke muurtjes. Wat een Engels plaatje zo.

Morning !

Op de top van de pass zit een pub maar die lijkt alleen in het weekend open te zijn. We nuttigen dus maar ons eigen proviand en snellen daarna de helling van 13 tot wel 20% af naar beneden richting Ambleside. We moeten vol in de remmen want anders ga je echt te hard op deze smalle en bochtige wegen.

Sjeezz
Ambleside

Ambleside is een leuk plaatsje gericht op buitensport. Wat een enorm aantal buitensport winkels hier en wat een keuze. We krijgen bijna spijt van al onze nieuwe aankopen. Hier is het goedkoper en kan er gekozen worden uit alle kleuren van de wereld. Daar zijn de grote buitensport zaken in Nederland peanuts bij. Maar goed, we hebben niets nodig dus we houden het bij een lekkere lunch op het terras.

Ambleside

Op de camping kunnen we nog even genieten van het zonnetje hoewel het wel frisjes blijft.

Geef een reactie