#1 | Bretagne 2021

Dit is het eerste van totaal 17 blogs over onze reis naar de Bretagne in 2019. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: #2 | ter IJssel. Een overzicht van alle blogs van deze reis kunt u hier vinden.

Samenvatting

21 dagen onderweg |  3200 km gereden | 450 km gefietst

We maakte een rondreis door Bretagne en via de noordkant van Normandie weer terug. Bij eb fietsen over de Passage du Gois, in Carnac zien we honderden menhirs en we zien het roze graniet van Ploumanac’h. Het was weer een prachtige reis.

Algemeen

Bretagne stond nog op onze bucketlist. Na onze reis naar Normandie in 2016 waren we zeer benieuwd naar dit deel van Frankrijk. Normandie heeft dezelfde opbouw als Normandie. Stranden en redelijk vlak aan de zuidkust en wat ruiger aan de noordkant. De streek is glooien en dus vergelijkbaar met Normandie maar ook met het zuiden van Engeland.

Het weer

Toen we vertrokken was het een beetje wisselvallig en toen we terugkwamen wederom. Daartussen hadden we twee volle weken mooi weer. In Bretagne waait het wel bijna altijd. Een stevige bries. Dat is wbest lekker als het heet is maar met fietsen heb je dus altijd de helft windje tegen 🙂

Fietsen en wandelen

Zoals altijd hebben wij gewandeld en gefietst. Door omstandigheden dit jaar iets minder wandelen. Fietsentochten vonden we zelf uit of vonden we op Internet.  Frankrijk heeft steeds meer vrij liggende fietspaden. Deze zijn echt mooi en gaan over onverharde wegen en karrensporen. Prima te doen met een e-bike of gewone fiets. OP een racefiets is het niet aan te raden. In Bretagne is een e-bike wel een must tenzij je de benen van Joop Zoetemelk hebt.

Overnachten

We stonden op een uitzondering na op campings. Meestal kozen we voor de Camping Municipal. Die zijn prima en goedkoop. We betaalden daar met 2 personen zonder elektriciteit gemiddeld zo’n 15 euro per nacht. Soms stonden we op commercieel campings en dan lopen de kosten op tot bijna 40 euro per nacht. Er was plaats genoeg op d campings al is het in toeristische plaatsen belangrijk om op tijd een plekje te zoeken.

Midden in Port Louis – Mooi plekje aan de vestingmuur
Rijden

De wegen zijn uitstekend. In Normandie waren ze af en toe een beetje smal. Met name kleine witte wegen op de kaart zijn soms net breed genoeg voor één camper. Wel mooi om te rijden en dat hebben we ook gewoon gedaan.

Op de heen-m en terugweg maakte we gebruik van de tolwegen. In drie weken betaalde wij € 116 aan tolgelden.

Voor de navigatie gebruikte wij Google op onze mobiel. Prima app.

De route

Wij reden in 20 dagen 3200 kilometer via onderstaande route. Dat is een afstand die voor een vakantie van 3 weken eigenlijk heel goed te doen is. Gemiddeld reden we ongeveer 100 kilometer per dag. De eerste en laatste dag wat meer. 

Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar de eerste reisdag van deze reis:  #2 | Ter IJssel

Geef een reactie