#1 | Noord Frankrijk

Dit is het eerste van totaal 5 blogs over onze winterreis naar Noord Frankrijk in 2018. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: 1 | Luxemburg Stad.

Samenvatting

8 dagen onderweg |  1800 km gereden

We maken een rondreis via Luxemburg door het noorden van Frankrijk. We skiën in de Vogezen en bezoeken een aantal leuke stadjes in de Champagnestreek. Een verslag van een extreem koude winterweek.

Het weer

Het was deze week heel erg koud met temperaturen van -15 ‘C in de nacht. Overdag was de gevoel temperatuur op -23 ‘C ! We verbruiken 6 liter gas per etmaal om de camper warm te houden.

Fietsen, wandelen en skiën

We hebben gewandeld in het skigebied van La Brasse Hohneck. Mooi om zo door het besneeuwde landschap te lopen, De fiets hebben we vanwege de kou alleen gebruikt voor transport van de camper naar de stadjes. We hebben 2 dagen geskied. Schoenen hadden we bij ons. Ski’s konden ter plekke voor een dag worden gehuurd. De kosten bedragen € 10-20 per dag per persoon. Daar komt de skipas van circa € 27 voor een dag nog bij.

Campings

We stonden 2 keer op een camping en de rest op camperplaatsen. In de Vogezen stonden we op grote camperplaatsen voor wintersporters. Voor € 6,00 per nacht maar zonder voorzieningen. ‘s-Avonds staan er allemaal generatoren te draaien omdat veel camperaars niet zonder stroom kunnen of willen. ‘s-Nachts is het gelukkig stil. Wij hebben zo’n ding niet nodig

Rijden

De wegen zijn prima in Noord Frankrijk.

De route en de overtocht

Wij reden in ruim 1800 kilometer via onderstaande route. Klik op de stippen voor de campings of klik op het vierkantje rechts bovenin het kaartje voor een grotere weergave.

<

p style=”text-align: left;”>Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar de eerste reisdag van deze reis: 1 | Luxemburg Stad.

Eén gedachte over “#1 | Noord Frankrijk

 • 4 maart 2018 om 10:10
  Permalink

  Dag Robert-Jan en Laura
  Mooie maar koude trip hebben jullie gemaakt. Gelukkig zorgen goede
  kledij, een goede uitrusting en de juiste instelling ( en natuurlijk voldoende gas ?) ervoor dat camperen steeds leuk blijft.
  Bedankt voor het verhaal en de mooie foto’s.

  Nico

  Beantwoorden

Geef een reactie