Skiën Gerardmer

Samenvatting

Gerardmer is een van de grootste skigebieden in de Vogzezen. We zetten de camper direct aan de piste om dit gebied te verkennen. Bij een gevoelstemperatuur van -23’C dalen we af in Gerardmer.

Naar Frankrijk

Rond half elf rijden we weg vanuit Pont a Mouson richting de Vogezen. Daar komen we rond lunchtijd aan. We parkeren de camper op de camperplaats midden in het dorp. Voor € 6,00 per dag sta je hier zonder voorzieningen maar wel middenin het dorp. We zijn niet de enigen, er staan nog 40 campers !

Camperplaats Gerardmer

We pakken de fiets en rijden naar de pistes. Dat valt nog niet mee. Best stijl. Gelukkig is het slechts 3 km fietsen. Boven is het een mierenhoop, wat een drukte. Het is wel gezellig met live muziek op de piste. We lopen een rondje, drinken warme chocolade en genieten van het zonnetje uit de wind.

Best stoer zo met de fiets op de piste

We rijden wee naar beneden naar de camper en besluiten naar de camperplaats  La Mauselaine te rijden naast de piste. Ook zonder voorzieningen en oom € 6,00 per nacht.

Een echt winter tafereeltje

‘S-avonds is het even wennen aan alle aggregaten die opeens uit de campers tevoorschijn komen. Zonder 220 V kunnen veel camperaars kennelijk niet leven. Gelukkig staat alles rond bedtijd weer uit en is het stil.

Tijd om te skiën

De volgende dag staan we bijtijds op en melden on om 09:00 uur bij de ski verhuur. Ski’s kosten hier € 10,00 per dag, een liftpas € 27,00 per dag. Dat is beduidend goedkoper dan in de Alpen maar goed. Er zijn is maar 27 km aan pistes.

We zijn het nog niet verleerd

We drinken koffie en verkennen de pistes. Best mooi hoor maar met al die koude zijn de pistes wel knetterhard en ijzig. Om 12:00 uur lunchen we in de camper. S-middags gaan we voor de tweede ronde. Halverwege rusten we even uit in het bos.

Daar langs de kant

Om 16:00 uur houden we het voor gezien. Het is werkelijk berekoud. Dat hebben we nog nooit gehad in de afgelopen 25 jaar. De zon schijnt, buiten is het -9″C maar de gevoelstemparatuur is -23″C. Dat doet gewoon zeer !

Gevoelstemperatuur.

We leveren de ski’s in en rijden met de camper naar Camping Domaine du Haut des Bluches in Bresse. Een mooi plekje.

Camping Domaine du Haut Bluches

One thought on “Skiën Gerardmer

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog