#2 | Luxemburg Stad

Samenvatting

Skien in Belgie deden we eerder dus brengen we een bezoek aan Baraque Fraiture. Het is echter niet voor herhaling vatbaar. Ons bezoek aan Luxemburg stad stelt teleur en is niet voor herhaling vatbaar.

Koud !

We vertrekken al vroeg vanuit Malmedy waar we gisteravond zijn aangekomen.

Camperplaats in Malmedy

De overnachting op de camperplaats was op zich prima. Er is echter niets te beleven maar goed, daar kwamen we ook niet voor. We rijden naar Baraque Fraiture. Onderweg komen we langs Born en doen een quick stop bij de oude brug.

Born

Mooi metselwerkje dat niet meer in gebruik is maar phoee  he, wat is het koud !

Baraque Fraiture

In Baraque Fraiture parkeren we de camper, kleden ons dik aan en lopen naar de enige plek in de Ardennen waar momenteel geskied kan worden. Er liggen wel 5 hele centimeters sneeuw. Feitelijk is het één grote ijsplaat. Levensgevaarlijk!

Baraque Fraiture

Daarnaast is er één piste met een sleeplift. Dat is niks voor ons maar dat wisten we al want we waren hier begin jaren 90 al eens.

We kijken een beetje rond en besluiten weer verder te rijden in de richting van de stad Luxemburg. Daar komen we rond 13:00 uur aan.

Luxenburg

We zijn inmiddels redelijk bedreven in het bezoeken van een grote stad met de camper. GPS op centrum, tot 5 km vanaf het centrum blijven rijden en dan de eerste grote parkeerplaats bij een bouwmarkt, Lidl, Macdonalds of Ikea. Het wordt een Lidl dit keer. We parkeren de camper netjes binnen het parkeervak, halen de fietsen eruit en fietsen het laatste stukje.

Tja, Luxemburg. Wat moeten we daar nou over schrijven. Laten we zeggen dat het een bijzondere ervaring was. Een beetje brave en nette stad als je het positief beschrijft.

Luxemburg

Saai en nietszeggend is de negatieve variant. Op zaterdagmiddag is het rustiger dan in de Kalverstraat op maandagochtend. Er zijn maar weinig echt bijzondere gebouwen en de winkels en etalages zijn simpelweg saai. We lopen dus een kort rondje, eten een broodje en gaan maar weer terug.

Notre Dame – De kerk in Driehuis is groter !

We laden de fietsen in en rijden door naar de camperplaats in Pont a Mouson. Een keurige en mooie plaats aan de Moesel. Voor maar €10 per nacht inclusief stroom en schoon sanitair staan we met een mooi uitzicht in een stadje waar meer te zien in als in heel Luxemburg stad ☺. Een prima tussenstop halverwege de Franse Alpen en vlakbij de Vogezen.

Camperplaats in Pont a Mouson

We lopen nog even de stad in en brengen de avond door met Olympische Spelen en met Netflix

Het dorpsplein in Pont a Mouson

Geef een reactie