Skiën in de Vogezen

Samenvatting

We maken een mooie winterwandeling boven op de berg tussen de skiërs. De volgende dag gaan we Skiën in La Bresse onder een blauwe hemel. Twee prachtige winterdagen in de Vogezen.

Wandelen in de sneeuw

Na een rustige nacht op de camping vertrekken we bijtijds. We willen nog even water tanken maar de kraan van de camping blijkt bevroren. Niet zo vreemd bij -18’C vannacht. We hebben geen zin om de föhn erop te zetten dus we rijden naar Bresse-Hohneck. Daar parkeren we camper langs de weg, vlakbij de skiliften. Parkeren is hier gratis en plekken zijn er in overvloed.

Bresse-Honhneck. De camper staat langs de weg. eerste van links

We  kopen een kaartje voor de lift terwijl ons wordt gevraagd of we het wel zeker weten zonder ski’s. Boven is het namelijk -30’C aldus de aardige mevrouw achter de kassa. Natuurlijk weten we het zeker, we zijn toch geen watjes.

Boven is het inderdaad een beetje ‘frisjes’ maar we bikkelen naar een stukje bos in de buurt. De winterplaatjes maken alles goed.

Poeh, -30″C. Stelt niks voor

Na een rondje lopen, drinken we warme chocolade en koffie in een berghut. Daarna wandelen we over de blauwe piste terug naar het dal. Volgens ons mag dat helemaal niet maar wij zijn af en toe een beetje eigenwijs.

Langs de blauwe piste naar beneden

Beneden eten we nog wat en daarna rijden we met de camper terug naar Gerardmer waar we gaan overnachten op de camperplaats. Het is redelijk vol maar er kunnen er nog wel een stuk of 10 bij. We lopen een rondje door het dorp en genieten van een oud hollandsche kermismolen.

Den Oude Hollandsche Draaimolen

Ik controleer nog even onze gasvoorraad en verwonder mij over de geringe hoeveelheid die we hebben verbruikt. Na 4 dagen pas 3/4 fles. Rond 19:30 uur komt de aap uit de mouw. De tweede fles is al leeg en was waarschijnlijk niet vol toen we weggingen. We zitten dus bij strenge vorst zonder gas. Omdat we geen 220 V hebben biedt de elektrische noodkachel ook geen soelaas. Op zoek dus naar een tankstation met LPG. Die is gelukkig in het dorp dus 30 minuten later zijn we weer voorzien van een verse voorraad propaan en kunnen weer lekker stoken. Pff, gelukkig hebben we een gasfles die we zelf kunnen vullen!

Opnieuw

De volgende morgen rijden we vroeg richting La Bresse-Hohneck. We parkeren op dezelfde plek als gisteren. We huren ski’s en kopen een dagpas voor de liften. Het is hier wat duurder dan in Gerardmer maar er zijn hier wat meer voorzieningen. Het is net als gisteren stralend blauw.

Mooi plaatje

Uit de wind is het best lekker. In de wind is het ijzig koud. Het doet zelfs zeer ! Goed aangekleed gaan we op pad en skiën we de sterren van de hemel.

Laura voor Olympisch Goud
Robert-Jan gaat voor Zilver

Rond 14:00 uur genieten we uit de wind nog even van de zon voor we de spullen inleveren en vertrekken richting Epinal.

Genieten

We rijden eerst naar Xonrupt-Longemer voor een verlate lunch langs het meer. Geheel bevroren maar je kan er niet schaatsen.

Lunch langs Xonrupt-Longemer
Epinal

In pakweg 45 minuten rijden we naar Epinal waar we een plekje vinden op camping Parc du Chateau. Een nette camping waar we als enige staan. We fietsen nog even naar het stadje en houden het daarna voor gezien. Het was weer een mooie dag.

Epinal

One thought on “Skiën in de Vogezen

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog