#1 | Nedersaksen

Dit is het eerste van vijf blogs over onze reis naar Nedersaksen in de herfst van 2019. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: Osnabrick. Een overzicht van alle blogs van deze reis kunt u hier vinden.

Samenvatting

We maken een rondreis door Nedersaksen. Zo bezoeken we de steden Osnabruck, Hameln, Hannover en Calle. Het meest onder de indruk zijn we van ons bezoek aan het voormalige concentratiekamp Bergen Belsen waar Anne Frank is omgekomen

6 dagen onderweg |  1065 km gereden | 190 km gefietst

Algemeen

Een reis in de herfstvakantie is altijd even lastig, Zo’n tussenseizoen is slecht voorspelbaar wat het weer betreft. Vorig jaar was Laura in Nederland met een vriendin. Omgeving Biesbosch. Leuk maar wel slecht weer. We kiezen voor een trip naar Nedersaksen. Eigenlijk een thuiswedstrijd want Nedersaksen is feitelijk veel groter dan een deelstaat in Duitsland. In delen buiten de Duitse deelstaat zoals in het Noordoost-Nederland zijn ook Nedersaksische gebieden.

Het weer

We hadden erg veel geluk dit jaar. Wie verwacht er nu temperaturen van 17 tot 20 ‘C eind oktober ?

Fietsen en wandelen

We hebben alleen gefietst en niet gewandeld. Hoewel? We hebben best veel kiometers gemaakt in de 5 steden die we hebben bezocht. Voor de fietstochten gebruikte wij de app Komoot. Een tip van Lia Keizer. Zo kun je ook in het buitenland eenvoudig fietstochten navigeren en loggen. We zijn er wel achter dat fietspaden in het buitenland niet altijd vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Soms wordt je dus over een karrespoor gestuurd 🙂

Overnachten

Op een uitzondering na stonden we deze reis op campings. Zeker als het ‘s-Avonds snel donker en fris is, dan vinden wij het fijn om nog even lekker te kunnen douchen. Dat kan in de camper ook maar op een camping is dat toch wat praktischer. In Duitsland zijn er heel veel camperplaatsen. Het valt ons op dat deze heel vaak aan de snelweg liggen. Daar houden we niet zo van.

De campings waar wij stonden waren soms best groot. Daar staan we in de zomer zeker niet. In de herfst is het er prima en gewoon lekker rustig. Op één camping waren waren alle camperplaatsen al vol maar konden we gelukkig op de camping zelf terecht. We betaalde ongeveer € 20-€ 30 per nacht voor 2 personen inclusief elektriciteit.

De route

Wij reden in 6 dagen 1065 kilometer via onderstaande route

Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar de eerste reisdag van deze reis:  #2 | Osnabruck

Geef een reactie