Engelse fietspaden

Samenvatting

We verkassen want drie nachten op een camping is nog een stap te ver 🙂 We bezoeken Grasmere en fietsen vanuit Coniston over typische engelse fietspaden. Dat wil dus zeggen “off the road”. Onze nieuwe fietsen met dikke banden zijn er geschikt voor maar er zijn natuurlijk grenzen.

Grasmere

Onderweg naar Coniston wijst de navigatie ons van de ‘grote’ weg af en stuurt ons Grasmere in. Een leuk dorpje. Middenin het dorp moeten we een smalle weg in in de richting van Coniston. Er zijn grote waarschuwingsborden. Niet voor caravans, vrachtauto’s en campers. Do not follow SAT NAV. Die borden zie je hier regelmatig en die staan er niet voor niets. Je navigatie stuurt je daar simpelweg naar toe tenzij je een versie hebt waar de afmetingen van je voertuig in kan stellen en die hebben we niet. De navigatie kiest namelijk de kortste weg. Het zijn prachtige wegen maar nog smaller dan smal.

Do not follow !

We parkeren de camper dus maar even voor een kort bezoekje aan Grasmere. Een klein dorpje dat leeft van de buitensport. We zien veel wandelaars met en zonder rugzakken die hier van de vele watervallen en mooie natuur komen genieten. Wij drinken hier alleen thee en brengen een kort bezoekje aan de bakkerij van Sarah Nelson. We kopen een pakje van dit beroemde Gingerbread. Lekker maar best prikkelend op je tong.

Are you been served ?
Coniston

We rijden daarna over de ‘grote’ weg naar Coniston waar we kiezen voor de Hoathwater National Trust Campsite. Een ruime camping met uitzicht op Coniston Water. Er is geen receptie en je mag zelf een plekje uitzoeken. Dat is nog een hele uitdaging terwijl de camping nu bijna leeg is. Het aantal plekken waar je recht staat is namelijk erg beperkt. Betalen doen we morgen als de beheerder langskomt.

Hoathwater

Het is al 14:00 uur als we uiteindelijk op de fiets stappen voor een verkenning van deze nieuwe omgeving. We laten de app Komoot een route kiezen richting Ambleside. Eens kijken wat dat ons gaat brengen. We rijden als eerste langs het meer. Na 3 kilometer hebben we al vijf hekken gehad. Op zich niet erg maar op de fiets is dat best een gedoe om ze te openen. We dopen de route om in de veelvoudige hekkenroute.

Hekje nummer 7

Vervolgens gaat het over prachtige maar hele smalle wegen. Die wegen waar we vanmorgen dus door de navigatie overheen werden gestuurd. Hier kun je inderdaad niet rijden met de camper! Maar de route is mooi en tot dusver gaat het best goed met die route van onze app 🙂

Langs de brem, dat zie je hier niet zoveel

Uiteindelijk worden we het bos in gestuurd. Letterlijk en een andere weg is er niet want dan moeten we terug. Over een onverhard pad rijden we langs enorme bergen met leisteen. Niet zo fraai maar het misstaat ook weer niet in deze omgeving. Je zou denken dat dit van vroeger is maar er wordt nog steeds gewerkt. Met kleine beperkte machines wel te verstaan. We weten niet precies wat men nu nog doet maar we veronderstellen dat deze bergen afkomstig zijn van de vroegere mijnbouw.

Wat een bergen met leisteen hier

Als we verder het bos in fietsen wordt het pad erger en erger. Waar gaat dat heen vragen we ons af. We hebben toch echt een route voor tourfietsen geselecteerd en niet een voor mountainbikes. We passeren beekjes en het pad wordt smaller en smaller.

Toch maar even afstappen

Uiteindelijk moeten we toch een stuk lopen. Door een omgewaaide boom moeten we de fietsen zelfs over de boom hee tillen. Dat valt nog niet mee met die zware e-bikes. Dit gaat ons zelfs te ver. We besluiten om toch maar weer de kleine wegen te nemen en niet de aangegeven fietspaden.

Duidelijk tour fietspad toch 🙂

We komen uiteindelijk aan in Ambleside waar we al eerder waren deze vakantie. We drinken thee met de fameuze Apple Pie in bakkerij Apple Pie. Een aanrader. Wees er wel op tijd bij want om 17:00 uur gaat het hier gewoon dicht

Apple Pie

Om 19:00 uur zijn we weer op de camping. Morgen wordt het mooi weer en gaan we een lange wandeling maken naar The Old Man of Coniston !

One thought on “Engelse fietspaden

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog