Drechterland

Samenvatting

Drechterland is vlakbij huis. Het bewijst dat je niet ver weg hoeft voor een leuk weekend. In Hoorn gaan we naar het museum van de 20e eeuw en we verblijven op een boerencamping aan het IJsselmeer

3 dagen onderweg | 134 km gereden | 14 km gefietst

Wijdenes

Na het eten vertrekken we richting Wijdenes, een klein uurtje rijden vanaf ons huis. We zoeken een plekje op camping de appelhoek. Hier reden we vorig jaar langs op de fiets en stond nog op ons to do lijstje. Het is een kleine boerencamping aan de dijk van het Markermeer. Een prima plek ! Heel klein zandstrandje aan de andere kant van de dijk waar je met mooi weer volgens ons prima kan zwemmen.

Camping Appelhoek

Als we aankomen begint het te regenen, dat was voorspeld. We vermaken ons dus in de camper met een goed boek en met een filmpje.

Hoorn

Rond 10:00 uur is het droog en kunnen we op pad. Als eerste verkennen we even de omgeving van de camping. Blijft mooi om zo over de dijk te lopen of te fietsen

Verkenningstochtje

Het waait behoorlijk en de wind staat pal op de dijk wat mooie plaatjes geeft. Als je niet beter zou weten waan je je in zuid Engeland.

het buitenland op 60 km van huis

Op de fiets gaan we vervolgens naar Hoorn. Hoorn is een leuke stad met mooie panden. Een stad aan de voormalige Zuiderzee die in 1356 stadsrechten kreeg. Hoorn is ook de geboorteplaats van Jan Pieterszoon Coen. De vierde gouverneur Generaal van de VOC. Het verleden van de VOC is overal merkbaar in Hoorn.

Scheepsjongens van de Bontekoe
Brillen

Op zaterdag is er markt in Hoorn. Geen aparte maar een doodnormale markt met groente, fruit, vis en …… zonnebrillen.

Oud spul

Na een rondje lopen bezoeken we het museum van de 20e eeuw. Het museum is gehuisvest in de oude stadsgevangenis van Hoorn. Dit gebouw is helemaal gerenoveerd en bevat naast het museum een biscoop, een hotel en appartementen.

Mooie huisjes zijn het geworden

Het museum van de 20e eeuw laat huishoudelijke historie zien van 1920-1990. Voor iedereen van 50 jaar en ouder een waar nostalgisch tochtje en aanrader. De Starwars tentoonstelling laten wij lopen. Dat is niks voor ons.

Tja, Toen was het erg luxe

Onderweg terug naar onze fietsen vinden we een ID kaart. Brave burgers als wij zijn leveren we die dus in. Het politiebureau zou je denken. Dat is alleen 3 km fietsen. De andere kant op. Nou vooruit dan maar.

Dat valt dus tegen. De politie neemt dat niet meer in. “Dan moet u naar de gemeente”. Op zaterdag ? Jawel en gesloten. Uiteindelijk maar door de brievenbus gegooid. Je zou het volgende keer bijna laten liggen toch ?

Terug op de camping krijgen we bezoek van Marcel en Betty. We kletsen lekker bij en kunnen heerlijk buiten zitten tot aan het eten. Daarna begint het weer te regenen. ‘s-avonds is het net even droog voor een rondje over de dijk. Het levert alweer mooie plaatjes op.

Rondje over de dijk
Een serieus mooi plaatje
Luieren

De volgende dag is het wisselvallig maar al met al nog best lekker. We besluiten om lekker te luieren en te lezen en parkeren de camper aan het Markermeer. Wederom genieten we van de mooie luchten en het mooie licht op het water.

Aan het markermeer

2 thoughts on “Drechterland

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog