Wandelen naar Trolltunga

Samenvatting

Het laatste blog van onze outdoorreis. We lopen 25 kilometers naar Trolltunga en overwinnen meer dan 1300 hoogtemeters. Het is een zware maar onvergetelijke tocht. Deze tocht mag je niet missen.

Op weg

Het is vandaag alweer onze laatste actieve dag. We staan om half zes op want we willen om 07:00 starten met de wandeling. We rijden in 20 minuten naar de parkeerplaats bij de Tyssohallen in Tyssendal. Daar parkeren we de camper en kopen we een parkeerkaartje. Om 06:50 uur stopt daar de bus die je naar het startpunt brengt. Reserveren niet nodig. De kosten zijn 50 Kroon per persoon voor een enkeltje.

Om 07:00 uur zijn we boven en kunnen we beginnen aan de lange wandeltocht. De tocht staat bekend als zwaar. 11 kilometer heen en 11 km terug maar we zijn zeker niet de enigen. Het is zelfs druk !

De route

We lopen stevig door. Het eerste stuk gaat stijl omhoog en we klimmen en klauteren over rotsen door het bos.

De eerste 4 kilometer zijn het zwaarst !

Om 10:00 uur zijn we voorbij het 4 km punt. Nog 7 kilometer te gaan. Het is een prachtig landschap.

Mooi hoor !
Halverwege

Met regelmaat rusten we wat uit en eten we wat. We hebben een rugzak vol met eten en drinken mee. Dat is echt wel nodig ook. Je verbruikt echt veel energie en je kunt onderweg natuurlijk niets kopen. Drinkwater is er wel als je uit de rivier durft te drinken. Ook de handschoenen en mutsen waren begin juli hard nodig want het is af en toe koud op 1200 meter hoogte.

Wow
Foto momentje !

Na 11 kilometer en ongeveer 5 uur wandelen komen we aan bij Troll Tunga. Meer dan 2 kilometer per uur haal je dus niet. Natuurlijk is het niet zo druk als op de Efteling maar middenin de natuur is het wel erg druk zo. We zijn inderdaad niet de enige.

Is hier wat te zien ?
Troll Tunga

Overigens heb je daar tijdens het wandelen nauwelijks erg in omdat iedereen ongeveer in hetzelfde tempo loopt. Rondom Troll Tunga hangt er een gezellig en ongedwongen sfeertje. Iedereen helpt elkaar met foto’s nemen en iedereen is lekker aan het eten en drinken. Natuurlijk wil iedereen ook die ene onvergetelijke foto maken op Troll Tunga. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Het ultieme plaatje

Met al die mensen moet je dan wel een uurtje of 2 in de rij staan ! Iedereen wil natuurlijk meerdere foto’s, alleen, samen en in verschillende posities. Dat duurt uren en daar hebben wij geen zin in. We besluiten een andere Tunga (tong) te nemen waar niemand voor staat te wachten. Misschien niet de mooiste maar voldoende voor ons.

Onze tunga
De terugweg

Na ons volgden er overigens meer wandelaars die eieren voor hun geld kiezen. We hoeven dus niet in de rij te staan en hebben een uur de tijd om lekker te lunchen en te genieten van de omgeving. Na de lunch beginnen we om 13:00 uur aan de terugtocht. Uitgaande van de heenweg komen we dan rond 18:00 uur aan. Naar beneden blijkt net zo zwaar en kost bijna net zoveel tijd!  Met name de laatste 4 kilometers zijn lastig. Door het bos glibberen we over de rotsen naar beneden. Hier moet je oppassen. Je bent moe en dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Bij ons gaat het allemaal goed. Om 17:25 zijn we, na ruim 10 uur wandelen en 1300 hoogtemeters weer beneden, precies op tijd om de bus terug te pakken naar de camper. Daar moeten we eerst even bijkomen.

Pffff

We rijden daarna naar de Eikhamrane camping aan de andere kant van het fjord. Deze camping staat niet op de camperapp en heeft ook geen website. Het is wel een aanrader !

Eijkhamrane camping

De volgende dag rijden we terug naar de boot en nemen we de ferry naar Hirthals. We overnachten ergens in Denemarken. Op zaterdag rijden we terug naar Nederland. Het zijn veel kilometers voor een weekje outdoor maar ze zijn het dubbel en dwars waard.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog