#5 | Skiën Fonna Gletsjer

We hebben geslapen op de parkeerplaats van de Gletsjer. Om 08:00 worden we gewekt door personeel en skiërs die vroeg willen starten. Het is bewolkt en helaas regent het af en toe. We ontbijten, trekken onze skispullen aan en kunnen dan beginnen aan een dagje zomerskien

Klaar voor “Zomer” ski
Huren van ski’s

Bij de liften is alle uitrusting te huren voor een dag. Er zijn 4 pistes (groen, blauw, rood en zwart). Vanwege het slechte zicht gebruiken we de blauwe piste die voor ons prima is voor één dagje.

Tis wel mistig

Halverwege de ochtend drinken we koffie en wdrogen we even op in de camper. Dat is wel lekker als die zo dicht bij staat. Op de parkeerplaats in het niet zo heel druk.

Koffie op de parkeerplaats
Af en toe een glimp van het dal

 

‘s-middags skiën we tot een uur of 15:00. Het blijft jammer genoeg bewolkt met af en toe een beetje regen. Maar goed dat is nu eenmaal het risico in Noorwegen. Het maakt ons niet veel uit. We worden weliswaar een beetje nat maar we hebben een bijzonder dagje. In juli op de ski’s in Noorwegen, dat is toch avontuur ! Als het mooi weer is dan moet het hier helemaal waanzinnig zijn. Skiën en uitzicht op het fjord ! Dat gaan we nog een ander keerje doen.

Terug naar het dal

Om 15:00 uur rijden we weer naar beneden. In Jondal doen we een vervolgens boodschappen.

Jondal

We rijden door naar de Odda Camping. Daar is informatie te krijgen over de wandeling naar Troll Tunga. Die willen we morgen doen. Op de Odda camping betalen we voor 1 nacht maar daarna blijkt dat er helemaal geen plekje meer te vinden is. Vreemde boel. We krijgen dus ons geld terug en rijden naar de camperplaats in Odda. Daar wilden we vorig jaar nog iet staan. Inmiddels is het best opgeknapt en is het een fatsoenlijke camperplaats geworden. Prima voor een nacht en op slechts 20 minuten rijden van Troll Tunga.. We halen Chinees in Odda.

Camperplaats Odda

Geef een reactie