#2 | Varen op Ullswater

Samenvatting

Dit is ons eerste blog van deze reis. We zijn twee weken in het lakedistrict en houden u weer regelmatig op de hoogte.

Op donderdagavond vetrekken we met de boot vanuit Nederland en komen de volgende dag aan in het Lakedistrict. Daar fietsen we langs Ullswater naar Glenridding en pakken daar de boot naar de overkant zodat we terug kunnen fietsen naar de camping.

De overtocht

Donderdag vertrekken we vanuit IJmuiden richting Newcastle. We hebben een kleine hut aan de buitenzijde die niet zo ruim is als de vorige keer dat we naar Engeland gingen. Het blijkt lastig te zijn om iets te kunnen eten op de boot. Alles zit vol en we kunnen pas om 20:45 aan tafel in het buffetrestaurant. Hoewel het eten redelijk is, is dit niet ons ding maar goed. De volgende dag kunnen we als eerste van de boot af en rijden we in 2 uurtjes naar Pooley Bridge aan de kop van Ullswater. Daar vinden we een enorme grote camping bij de boer. Er zijn hier wel 300 plaatsen. Hoewel er veel gasten zijn oogt het niet druk.

Camping Waterside House

Na een broodje pakken we de fietsen voor een eerste rustige kennismaking. We fietsen langs Ullswater naar Glenridding, een ritje van ongeveer 15 kilometer. Het is prachtig fietsen langs het meer. Het lakedistrict heeft heel veel weg van Schotland. Er staat wel een straffe wind maar die hebben we in de rug.

Ullswater
Glenridding

In Glenridding is niet veel te doen. Een paar kleine winkeltjes. We proberen ergens geld te halen maar in het dorp is er geen geldautomaat. Gelukkig kunnen we overal pinnen tot dusver. We kopen onze eerste fundge van deze vakantie. Zalig ! Er is geen weg om het meer heen zodat we dezelfde weg terug moeten fietsen tenzij we een stukje de boot nemen naar Howtown. Dat ligt an de overkant halvewege Ullswater. Zo gezegd zo gedaan.

Bike on boat

We kopen een enkeltje en betalen 25 euro voor een tochtje van 20 minuten. Dat is niet goedkoop maar wel leuk 🙂 Na 20 minuten worden we netjes afgezet in Howtown. Na ja, Town…..Er staan hier niet meer dan 3 huizen aan de doodlopende weg. Langs de andere kant van het meer fietsen we terug naar de camping waar we nog heerlijk kunnen genieten van het zonnetje.

Geef een reactie