Klein Zwitserland

Samenvatting

We rijden van Pont a Mousson naar de omgeving Klein Zwitserland zoals de omgeving rond Echternach wordt genoemd. We maken een prachtige maar regenachtige wandeling door de ruige rotsformaties.

Echternach

In 2 uurtjes rijden we naar Klein Zwitserland in Luxemburg. Klein Zwitserland ligt in de buurt van Echternach en heeft haar naam te danken aan het golvende landschap dat aan Zwitserland doet denken. De natuur in is er nog ongerept. Je vindt er indrukwekkende rotsformaties, bossen, valleien en kleine waterstroompjes. We komen rond de middag aan op camping Belle Vue 2000 waar ook vaste plaatsen zijn. Wij zijn de enige kampeerders in deze periode en kunnen dus een plekje uitzoeken. Omdat het zo rustig is en omdat het nogal drassig is blijven we op het stenen pad staan. Na de lunch trekken we onze regenbroeken aan voor een wandeling door de omgeving.

Halikidee

Er zijn in de buurt heel veel wandelroutes dus het is gewoon even zoeken naar het juiste pad maar al snel zitten we op route 1b. Volgens het boekje dat we kregen op de camping een van de mooiste in deze buurt. Het voordeel van dit weer is wel dat we bijna helemaal alleen zijn en dat is ook wat waard. Onderweg wordt het toch nog droog en wat is het hier fantastisch mooi.

Via hangbruggen betreden we het ruige deel van de wandeling

Het geologische erfgoed van imposante zandsteenformaties met nauwe spelonken en diepe ravijnen en de grote diversiteit aan planten maakt aanspraak op het UNESCO Global Geopark-label. Veel rotsformaties zijn bovendien nauw verbonden met sagen en legenden en hebben geheimzinnige namen. Zo komen we in het adelaarsnest. Een smalle doorgang waar we op onze knieën en met een zaklamp een grot in moeten kruipen waar we uiteindelijk een ladder vinden die naar de top van de rotsen gaat. Wow !

Best wel een avontuur

Zo gaat de wandeling aan een stuk door. Van het ene prachtige uitzicht naar het andere. Onderweg komen we niemand tegen en het blijft wonder boven wonder droog.

Prachtig gevormde rotsformaties.

Het doet in ieder geval de naam Klein Zwitserland zeker eer aan. Dit verwacht je niet in Luxemburg. In deze regio is zeker meer te zien en ook in de zomer zal het hier ongetwijfeld heerlijk vertoeven zijn. We besluiten terstond hier nog eens terug te komen in een ander seizoen.

Het vochtige klimaat zorgt voor een mooie groene deken

De wandeling is uiteindelijk best wat langer dan gepland. Uiteindelijk lopen we 7,5 kilometer in bijna 3 uur en pakken we 110 hoogtemeters. Wat een heerlijke wandeling die we iedereen kunnen aanraden. Ook zonder goede conditie is dit prima te doen.

Koffie

Als we rond 16:00 uur weer in de camper aankomen begint het onbedaarlijk te plenzen. Dat was goed gepland ! Zo blijkt maar dat het altijd goed weer is voor een activiteit. Thuis hadden we dit waarschijnlijk niet zo snel gedaan

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog