Voyage en bateau

Samenvatting

Vandaag start de terugweg want we hebben het zuidelijkste punt bereikt. Via Grenoble rijden we naar het noorden, naar Lac du Bourget. Een meer ten westen van Annecy. We maken een tochtje met een boot.

Kneut

Gelukkig viel het allemaal mee met de kneut van gisteravond. We hadden een rustige maar wel een warme nacht. Rond 11:00 uur rijden we weg in de richting van Lac du Bourget want dat is onze bestemming van vandaag. Het beloofd namelijk weer heet te worden en dan is het wel lekker als je even kan zwemmen. Onderweg rijden we langs de Rhône. Wat is ie groen ! In Nederland denken we dan aan blauwalg en wordt alles afgezet. Hier levert het gewoon mooie plaatjes op.

De brug bij La Balme
Smaragd groen

We twijfelen dit keer of we weer bij een locatie van France Passion gaan staan. Er zit een locatie in de buurt maar dan is het 8 kilometer fietsen naar het meer. Met de hitte van vandaag is dat misschien toch niet zo’n goed plan. In Conjux aan de kop van het meer is een Camping Municipal. Aan dergelijke gemeente campings hebben we goede herinneringen. We stonden ook op een municipal tijdens vorige vakanties zoals die naar Frankrijk in 2012 (Atlantische kust) en in 2016 (Normandië). We gaan dus een poging doen. Camping Les Babelles is kleinschalig en ligt maar 100 meter van het meer af. We vinden nog een leeg plekje en zetten de camper neer. De camping is keurig. Schoon sanitair, goedkoop en op een uitstekende locatie.

Les Babelles, we staan op nummer 8 🙂
Au batteau

We zijn er wel weer snel achter dan Franse kampeerders het altijd heel gezellig hebben op de camping. Prima maar waarom moet dat altijd zo luidruchtig of zijn wij gewoon een beetje zeurderig ? Dat laatste is zeker niet uitgesloten. Zal wel van de hitte komen want zeuren doen we normaal nooit 🙂

Goed wij hebben bedacht om vandaag te gaan varen. Bij de camping is een strandje en daar kun je van alles huren dat drijft. Waterfietsen, Peddleboards en kano’s. Maar wij willen iets met een motor want we zijn vandaag een beetje lui. Dat kan gelukkig ook. We kunnen er alleen niet pinnen, ze accepteren wel girobetaalkaarten. O,o. Dat is toch zo 1980, mijn kinderen moest ik uitleggen wat dat waren !! Een geldautomaat is er in het volgende dorp, zes kilometer verderop. Oef! Op de fiets dus maar even naar de pinautomaat. Bij terugkomst moeten we nog even wachten voor we van wal kunnen. De bootjes waren namelijk allemaal verhuurd. Maar als we dan eindelijk zo’n speedboot hebben is het ook meteen heerlijk! Broemmmmm

Le capitaine

We hebben een 9,9 pk motor want vanaf 10 pk heb je een vaarbewijs nodig. Nou heb ik een vaarbewijs maar goed we hebben geen haast dus deze gaat hard genoeg. Kussentjes om te loungen en een zonnedak boven je hoofd op een azuurblauw meer. Nog meer wensen ?

Langs de oever van het meer

De oever is mooi en op verschillende plekken zijn strandjes waar je kan aanleggen. Er is niet zoveel bebouwing met uitzondering van een mooi kasteeltje en een abdij. Abbay d’Hautecombe werd in 1125 gesticht. Misschien gaan we morgen nog even langs voor een bezoek. Nu bewonderen we de abdij vanaf het water. Het is een plaatje !

Abbay d’Hautecombe

We varen tot ongeveer halverwege het meer en draaien dan weer om. We hebben de boot drie uur gehuurd dus tijd genoeg voor enkele stops en enkele duiken.

Ploemp
en plons

We varen terug naar de kop van het meer waar we in het Canal de Savières komen. Dat is ook leuk om doorheen te varen. Het Canal de Savières verbindt Lac du Bourget met de rivier de Rhône bij Chanaz. En je kunt er dus vanaf het meer invaren. Heel anders en erg leuk !

Canal de Savières
Wake-up call

Om zeven uur zijn we terug en leveren we de boot weer in. Boven de bergen hangen donderkoppen maar het is nog steeds droog en zonnig hier. Op het nieuws zien we dat het in de omgeving van Tignes noodweer is geweest. Zo erg zelfs dat de etappe van de Tour werd gestaakt. We zien de beelden van de route die we drie dagen geleden nog hebben gereden met onze camper. Onvoorstelbaar !

Hier reden we nog maar drie dagen geleden

Het is weer eens een wake-up call voor als je gaat wandelen in de bergen. Moet je je voorstellen dat je op drie uur wandelen van je camper bent en het weer slaat zo om ! Verder moet ik natuurlijk denken aan al die campers die we dinsdag al tegenkwamen. Die stonden toen al klaar om de wielrenners vandaag te zien. En wat krijg je dan nadat je drie dagen langs de doorgaande weg hebt gebivakkeerd ? Een bak sneeuw op je dak zonder een wielrenner te hebben gezien. Dat is natuurlijk niet zo fijn.

Weeromslag

Terwijl we dit verslag schrijven begint het steeds harder te waaien. Wij zijn er klaar voor. Kijken of alle tenten en luifels blijven staan hier en of we ook sneeuw krijgen. Gelukkig hebben we de sneeuwkettingen nog aan boord van afgelopen winter. Je kunt maar beter voorbereid zijn. Whahah. In het weekend daalt de temperatuur van de huidige 36’C naar een graadje of 18 zondag. Okay dan ! Dat wordt even wennen. Gelukkig is het maandag alweer lekker dus we moeten alleen even het weekend door zien te komen.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog