Over Veluwe

Nunspeet is traditie. Traditie om naar camping Nieuw Soerel te gaan met Pinksteren. Samen met de ouders van Laura en met haar broer en schoonzuster. In de eerste jaren waren we met z’n zessen, later met 4 kinderen erbij met tien. Inmiddels gaat af en toe de aanhang van de kinderen mee. Die hebben echter ook een eigen druk leventje. Dit jaar waren daarom alleen Rik en Jeanette mee.

 4 dagen onderweg | 282 km  gereden|  88 km gefietst

Nunspeet

We rijden rond 16:30 weg en worden omgeleid via Amsterdam en Almere, vanwege een aantal ongelukken. Rond 18:30 uur komen we aan op camping Nieuw Soerel in Nunspeet. Onze vaste stek met Pinksteren en dus bekend terrein. We hebben drie plekken naast elkaar. De vader en moeder van Laura staan er al een weekje. De broer en schoonzuster van Laura komen gelijk met ons aan.

Nadat we ons hebben geïnstalleerd eten we wat. Het is koud en er is code rood. Dus geen sterke verhalen bij het kampvuur dit keer maar gewoon weer eens ouderwets klaverjassen met een borrel in de camper. Gelukkig kan de kachel aan. Het is leuk om met z’n zessen rond de tafel te kunnen zitten in de camper. Dat hebben we nog niet eerder gedaan. Goede keuze dus dat bankje aan de zijkant.

14 mei 2016 @ Nunspeet

De volgende dag is het nog steeds koud maar het is droog. Na het ontbijt besluiten we naar Ermelo te fietsen. Een mooi ritje naar de kampeerwinkel waar we op zoek kunnen naar een echte fluitketel. Die missen we nog als we ergens staan zonder electriciteit. Op de heenweg fietsen we via Harderwijk.

Op de fiets naar Ermelo

De terugweg fietsen we door het bos en over de hei en maken we een schaapfie.

Rik en Jeanette fietsen naar Nunspeet. Hilda en Gep gaan met de auto naar Nunspeet. De tweede avond is een kopietje van de eerste. Ook dat is traditie. Klaverjassen met een borrel.

15 mei 2016 @ Nunspeet

We starten de dag uiteraard met vers gebakken broodjes.

Ontbijt

Vandaag gaan Mark en Sandra samen met Hilda en Gep naar Elburg. Wij besluiten om met Rik en Jeanette naar Epe te fietsen. Daar staan de vader, moeder en zus van Jeanette op de camping. We kunnen dan meteen een bezoek brengen aan het spelcomputer museum in Epe. Het is erg koud en af en toe vallen er wat druppels. Dat doet niets af aan de mooie route door het bos en over de hei.

Koud maar wel mooi

Op de camping bewonderen we de nieuwe vouwwagen van de ouders van Jeanette. Een mooie en ruime Cabanon Malawi. Na de koffie gaan we op zoek naar het museum. Dat blijkt verhuisd te zijn naar Zwolle. Helaas.

‘s-Avonds gaan we met z’n allen lekker uit eten in Vierhouten bij restaurant de Vossenberg.

De derde avond is alweer een kopietje van de eerste en de tweede. Klaverjassen en een lekkere borrel.

16 mei 2016

Het is alweer de laatste dag. We ruimen de spullen op zodat alles droog mee kan. Op de terugweg rijden we via Lelystad in een poging om Bataviastad nog even te bezoeken. Daar is het, zoals te verwachten, waanzinnig druk zodat we doorrijden. Halverwege de dijk naar Enkhuizen drinken we nog even koffie met de ouders van Laura.

Halverwege Lelystad-Enkhuizen

Rik laat zien dat hij nog iets heeft opgestoken van z’n vader en probeert een mooie foto te maken

Halverwege Lelystad-Enkhuizen

We zijn rond 16:00 uur weer thuis na een koud maar gezellig Pinksterweekend.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog