Le Phare Fermanville

 

Saint Vaaste la Hougue

Via de noordelijke kant rijden we naar de punt van Normandië en bezoeken als eerste Saint Vaaste la Hougue.

Saint Vaaste la Hougue

Doel was om daar de oestervelden te bekijken maar die hebben we niet kunnen vinden. Wel een leuk stadje met een grote haven. We rijden door en maken een tweede stop in Barfleur. “Un tres beau village” volgens het bordje. Inderdaad leuk maar om nou te zeggen “tres beau” ??

Barfleur

We houden het bezoek dus kort en rijden weer verder. We pakken ergens een afslag richting een strandje en belanden zodoende op een hele smalle weg. Het bordje geeft aan dat het maximaal 2,50 meter breed is, dus het moet kunnen. Dat klopt en het past. Het is maar goed dat we niemand tegenkomen want dan hadden we een probleempje gehad.

Tis inderdaad smal

We besluiten naar de vuurtoren te rijden in Fermanville. Daar schijnt een camperplaats te zijn. Alweer via een smalle weg door het dorp bereiken we de camperplaats waar we volgens het bordje wel mogen parkeren (dag en nacht) maar niet mogen kamperen. Nou duidelijk is anders. We parkeren de camper dus aan zee en genieten van een fantastisch uitzicht. Het is een prachtige camperplaats.

Le Phare Fermanville
Cap Levi

We staan er wel alleen. We eten een broodje en wandelen rond Cap Lévi. We maken mooie foto’s van de kust en de wilde bloemen die er groeien.

Brem
Bloei
Wat een ansichtkaart

 

Het stikt hier ook van de Jacobsschelpen. We nemen de mooiste mee als aandenken. Rond 21:00 uur besluiten we toch naar een camping te rijden omdat we de afspraak hebben dat we niet ergens alleen blijven overnachten. We overnachten op camping Le Sablon ongeveer 5 minuten verderop. Prima voor een nachtje en een goede camping als je aan een rustig strand wilt staan.

Camping le Sablon

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog