Nez de Jobourg

We slapen lekker lang uit en worden pas na 09:00 uur wakker. We eten wat en rijden dan binnendoor richting Cherbourg. Daar parkeren we de camper en lopen even de stad in. Cherbourg kan ons echter niet bekoren. We kijken wat rond op de ecologische markt en verbazen ons over de lange rijen die overal staan. Bij de bakker, bij de slager, voor elke marktkraam. Bijzonder.

Markt in Cherbourg

We rijden dus snel weer verder langs de kust en volgen de Route du Capes. Het landschap is een beetje mediterrane. Mooie baaien met kiezelstranden en ruige kliffen. Vlak voor Saint German des Vaux nemen we de D401 en komen zo op een camperplaats uit met een mooi uitzicht. Daar parkeren we de camper en pakken we de fietsen voor een rondje kaap. We maken een mooie tocht van ongeveer 20 km en rijden onder andere langs de bekende vuurtoren midden in zee.

Onderweg naar de vuurtoren
Mooi hoor

Terug bij de camper eten we een broodje warme worst en besluiten de D401 niet te volgen richting onze overnachtingsplaats. Er zit namelijk een hele krappe bocht in een van de dorpjes. Omrijden is maar 5 minuten extra dus we nemen het risico niet. We rijden naar Nez de Jobourg en parkeren daar op de parkeerplaats, met alweer een prachtig uitzicht op zee en op de vuurtoren.

Camperplaats Nez de Jobourg

We maken een wandeling en genieten van de mooie rotsen, kliffen en wilde bloemen.

Kliffen zoals op Corsica
Alweer een ansichtkaart

Na het eten maken we een tweede wandeling langs de kust, bijna tot de andere camperplaats. Langs de kust is dat maar 45 minuten wandelen.

Lijkt Engeland wel

Terug op de camperplaats zien we uiteindelijk de zon ondergaan achter één van de kanaaleilanden.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog