#10 | Arromanches

We staan wat vroeger op dan normaal want we willen een eind rijden vandaag. Nou ja, eind: 165 km ongeveer. Dat is natuurlijk helemaal niet zo heel veel. We rijden langs de kust tot aan Les Moitiers-d’Allonne waar we in de zon genieten van een echte grande cafe. Een mooi plekje waar je overigens niet mag overnachten.

Koffie onderweg
Raveonville

Daarna steken we dwars over naar Raveonville. Hier zijn we eergisteren ook langs gereden. Nu stoppen we en genieten een paar uurtjes aan het strand en van het mooie weer. De strandhuisjes daar zijn meer dan leuk om te zien.

De strandhuisjes van Reveonville

Langs de kust zakken we verder af. Onderweg bekijken we de oesterbanken en we maken een foto van een echte Normandische ezel.

Parels ?
Ihaaaa

Tegen 15:00 uur komen we aan in Bayeux. We overnachten op Camping Bords de L’aure. Die heeft een goede beoordeling op de NKC app. De camping is op zich redelijk en op loopafstand van het centrum. Maar € 20,00 per nacht vinden wij wel erg veel voor een camping naast een hele drukke weg.

Camping Municipal Bayeux

Hier komen we dus niet meer terug maar goed we staan er nu.

Arronmanches

We laden de fietsen uit en rijden naar Arromanches. Op ons lijstje staan de caissons. die daar voor de kust in het water liggen. Het is prachtig weer en druk met toeristen. Het is een indrukwekkend gezicht.

Stille getuigen
Zo lang na de oorlog

We lopen naar boven naar de 360 graden bioscoop en kijken daar de film over de bevrijding. Ook dat maakt indruk en we kunnen dit iedereen aanraden om te doen.

We fietsen terug naar de camping en komen onderweg verschillende mooie alternatieven tegen voor een overnachting. Volgende keer beter. We eten frietjes en fietsen nog even naar het centrum van Bayeux. Dit is een leuk stadje met oude pandjes, straatjes en een prachtig “Hotel de Ville”.

Bayeux

Geef een reactie