Sainte Mere sur Eglise

Samenvatting

Een bezoek aan het wereld beroemde dorp uit de film de langste dag waarbij een parachutist aan de torenklok bleef hangen. Sainte Mere sur Eglise is een dorp dat geheel in het teken staat van de 2e wereld oorlog. Het is er altijd gezellig druk en er is veel te zien.

Dorp van de parachute

We ontbijten buiten in het zonnetje aan het strand. Verse croissants uit de oven, sinaasappelsap en koffie. Heerlijk. Daarna rijden we binnendoor naar de andere kant van Normandië. Via kleine landweggetjes komen we aan op de camping municipal in Carentan. Daar keren we direct weer om want dit lijkt meer op een woonwagenkamp dan op een municipal ! We besluiten door te rijden naar Sainte Mere sur Eglise. Het dorp uit de film De langste dag. Daar waren we al in 2012 maar we hebben er niet op de camping gestaan. Rond de lunch gaan we op camping Sainte Mère Eglisestaan. Een keurige camping met mooie plaatsen waar we wel vrolijk van worden.

Camping Sainte Mere sur Eglise

We gaan lopend naar de markt die er op donderdag is.

Nougat

Veel handgemaakte spulletjes en lekkernijen. We kopen heerlijke nougat en bekijken natuurlijk de wereldberoemde kerk waar de parachutist nog altijd aan de toren hangt.

De kerk in Saint Mère sur Eglise

Daarna gaan we terug naar de camping. We werken het blog bij en met de wifi van de camping kunnen we ons blog uploaden. We doen nog even wat boodschappen en eten mousaka uit de oven. Heerlijk! Na het eten skypen we met het thuisfront, achtereenvolgens met Rik en daarna met Tim. We besluiten de avond met 2 afleveringen van House of Cards. Lekker hoor een dagje Wifi.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog