Château de Gratot

Samenvatting

We maken een fietstocht van de zuidkust van Normandie naar het voormalige Château de  Gratot. Een klein en goed toegankelijke ruïne die nog gratis is ook. Een aanrader als activiteit ergens tussendoor.

Internet

We slapen lekker uit en rijden pas om 10:30 uur weg van de camping. Eerste stop is de McDonald’s in Granville. Niet voor een hamburger maar voor de Wifi. We moeten even wat downloaden en willen gelijk proberen ons blog te uploaden. Dat eerste lukt, het uploaden helaas niet. We rijden verder en stoppen onderweg nog even bij de markt in Montmartin sur Mer. Jammer genoeg zijn ze al aan het opruimen en alleen de drie kramen met friet en worst draaien nog op volle kracht.

Markt in Montmartin sur Mer

Rond een uur 2 zijn we op de camperplaats in Gouville sur Mer. Aan het strand met uitzicht over zee. Een prachtige plek voor maar € 5,50.

Daar aan de kust

Na een warm kaasboordje stappen we op de fiets voor een bezoek aan de ruïne van Gratot.

Daar aangekomen hebben we de attractie voor ons alleen. De ruïne is klein maar best leuk om even te bekijken.

ruïne van Gratot
Best nog wel mooi !

We fietsen nog een stukje verder naar Coutances waar we onder andere de kathedraal bekijken. Zoals in iedere kerk steken we een kaarsje aan. Het is prachtig weer. Op de terugweg kopen we een heel kistje aardbeien. Nu is het echt zomer ?

Lekkerrrr

Als we bij de camper komen is het eb en is er veel te zien op het strand. Vissers, strandzeilers en ruiters. Echt een leuke plek om een dagje te staan.’s-Avonds proberen we te betalen. Dat lukt ons niet met onze bankpas en ook niet met een Visa kaart. Helaas staan we dus een nichtje gratis.

Vissers en tractoren
Donkere wolken en mooie plaatjes vanuit de camper

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog