Granville

Als we vertrekken uit Taden is het bewolkt en dreigend. We rijden richting de kust en daar aangekomen trekt het open en komt het zonnetje erbij. Het is mooi rijden langs de kust tussen Saint Malo en Mont Saint Michel. Brede stranden, schapen en veel visserij. Het waait heel hard zodat ons plan om onderweg een fietstochtje te maken wordt geschrapt. Via Avranches rijden we de punt van Normandië in. Onderweg valt er toch af en toe een buitje. Aangekomen in Carolles zetten we de camper neer op camping Guérinière (**). Een municipal waar we voor € 11 mogen staan. Een prima plek op loopafstand van het strand.

camping Guérinière

We pakken de fiets omdat het door de harde wind is schoongewaaid. We rijden tegen windkracht 5 in langs mooie huizen en brede stranden richting Granville. Onderweg luieren we nog even in een strandstoel.

Granville is een havenstadje met een oud centrum. Wij vinden het er eerlijk gezegd een beetje troosteloos. Misschien omdat het vaarseizoen nog niet is begonnen. Het uitzicht op de kust vanaf het oude centrum is wel erg mooi.

We besluiten dus maar te genieten van een High Tea bij Picorette. En dat is een aanrader! Terug gaat het dubbel zo hard met windkracht 5 in de rug. We vliegen over het asfalt. Onderweg maken we nog wat plaatjes van de typische strandhuisjes .

Hele typische maar leuke strandhuisjes

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog