Dinan

Na een goede nachtrust zijn we lekker op tijd wakker. De zon schijnt dus beter kun je niet opstaan. We ontbijten, ruimen de spullen op en tanken nog even water. Om 10:00 rijden we weg in de richting van Dinan. Een oud stadje boven in Bretagne. Het is maar 45 minuten rijden met de camper dus voor de lunch staan we al op camping Hallerais (****) in Taden. Niet ons soort camping maar het is in de buurt van Dinan en voor één nachtje in het voorseizoen is het voor ons prima. De camper plekken zijn overigens prima. Netje verhard met nog een ruim stuk gras.

Camping Hallerais

We pakken direct de fiets en fietsen naar Dinan dat op minder dan 3 km ligt. Dinan is een leuke stad met een heel oud centrum.

Typische huisjes in Dinan

We wandelen naar boven door de stadsmuren en wanen ons in de tijd van Charles Dickens. Erg leuk om te zien. We fotograferen er op los.

Originele huisjes

Natuurlijk bezoeken we de kerk waar ze hele mooie glas in lood ramen hebben.

Onze mascotte

Vast niet zo oud als de huisjes in de stad maar mooi zijn ze wel. Na de koffie fietsen we langs de andere kant van de rivier La Rance naar Lyvet waar we de rivier weer oversteken. In Lyvet zijn de sluizen waardoor het getijde hier stopt. We besluiten ‘s-avonds nogmaals naar Dinan te fietsen om wat boodschappen te doen. We schaffen onze camper mascotte aan die vanaf nu vanaf het dashboard met ons mee kijkt. Na dit korte uitstapje naar Bretagne gaan we morgen terug naar Normandië.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog