Avranches

Vandaag blijven we een dagje staan zodat we lekker kunnen fietsen. Doel is Avranches dat ongeveer 13 km verderop ligt. Het is best frisjes zonder het zonnetje en onderweg moeten we zelfs even schuilen vanwege en regenbuitje. Vlak voor Avranches is er een steile klim die we met de “turbo mode” aan op onze sloffen wegfietsen. Avranches is een oud stadje met drie mooie kerken die we allemaal even van binnen bekijken. Ik steek zoals altijd een kaarsje aan. De data in de kerken verwijzen naar 400 en 500 na Chr dus die staan er al een tijdje en hebben een boel oorlogen overleefd.

Avranches

Omdat het zondag is zijn alle winkels dicht. We drinken een cafe au lait en een cafe american op het terras waar inmiddels het zonnetje is gaan schijnen. We wandelen nog even verder en genieten van de lentezon.

De lente is in aantocht

Op de terugweg nemen we de route binnendoor. Die is veel rustiger. Langs de koeien en de velden met bloeiend koolzaad komen we weer in Courtils. Tegen de avond rijden we naar Pointe de Roche Torin.

Pointe de Roche Torin

Een uitzichtpunt aan de monding van La Sélune. Een prachtig natuurgebied met uitgesleten oevers van het getijde en een prachtig zicht op Mt Saint Michel.

slijkvelden
Mooi uitzicht op St Michel

Op de camping eten we lasagne uit de oven en we shuttelen nog wat. Morgen gaan we verder met de camper. We weten nog niet precies waarheen. Dat besluiten we morgen.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog