Mont Saint Michel

We brengen een bezoek aan het wereld beroemde Mont Saint Michel. Het is nog vroeg in het seizoen dus met de drukte valt het gelukkig nog mee. Het is een mooi stadje dat inmiddels helaas omgetoverd is tot één grote souvenir winkel.

We hopen dat het een beetje meevalt met de We installeren ons op camping Saint Michel. Een prima camping (***) op nog geen 8 km fietsen van een echte trekpleister. We mogen een plekje uitzoeken en kiezen uiteindelijk voor de camperplekken. Die zijn zeer ruim.

Camping Saint Michel

Ik repareer nog even snel onze internetverbinding op de telefoons met behulp van de wifi en dan stappen we op de fiets richting Mt Saint Michel. Wat een genot zo’n elektrisch fietsje bergop met windje tegen. Je mag niet met de fiets doorrijden tot aan het eiland dus we zetten de fietsen op slot en pakken de laatste kilometer het gratis busje. Er heerst een gezellige drukte in Mt Saint Michel. Ik moet er niet aan denken hoe het er hier zomers uitziet. We wandelen naar boven en genieten van het stadje en de mooie uitzichten.

St Michel

Het is eb en er wordt nu al gewandeld door de slijkvelden rondom St Michel.

Uitzicht op Avranches

Dat lijkt mij koud maar stoer is het wel. Wel eten we nog een Belgische wafel met suiker en fietsen dan weer terug naar de camping waar we nog even van het zonnetje genieten.

Koolzaad is fotogeniek…..
…en het resultaat

Na het eten besluiten we nog even op de fiets te stappen om de zonsondergang te fotograferen. We stonden hier ook in 2012 maar zijn toen uiteindelijk doorgereden vanwege de drukte

2016
2012

Geef een reactie