#2 | Mont Saint Michel

Onderweg naar Normandie

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg. Normandië klinkt dichtbij maar is in totaal toch ruim 800 km rijden vanaf Driehuis en we hebben er gisteren pas 250 gehad. Na een snelle hap rijden we rond 08:30 uur weg. Via Rijsel (Dat is Lille maar Rijsel klinkt veel leuker) en Amiens rijden we door het noord Franse landschap richting Le Havre. Daar gaan we via pont Normandie over de Seine via Caen en Avranches naar Courtils. Onderweg moeten we ongeveer overal voor betalen. Bruggen, wegen, tunnels. We installeren ons op camping Saint Michel. Een prima camping (***) op nog geen 8 km fietsen van een echte trekpleister. We mogen een plekje uitzoeken en kiezen uiteindelijk voor de camperplekken. Die zijn zeer ruim.

Camping Saint Michel

Ik repareer nog even snel onze internetverbinding op de telefoons met behulp van de wifi en dan stappen we op de fiets richting Mt Saint Michel. Wat een genot zo’n elektrisch fietsje bergop met windje tegen. Je mag niet met de fiets doorrijden tot aan het eiland dus we zetten de fietsen op slot en pakken de laatste kilometer het gratis busje. Er heerst een gezellige drukte in Mt Saint Michel. Ik moet er niet aan denken hoe het er hier zomers uitziet. We wandelen naar boven en genieten van het stadje en de mooie uitzichten.

St Michel

Het is eb en er wordt nu al gewandeld door de slijkvelden rondom St Michel.

Uitzicht op Avranches

Dat lijkt mij koud maar stoer is het wel. Wel eten we nog een Belgische wafel met suiker en fietsen dan weer terug naar de camping waar we nog even van het zonnetje genieten.

Koolzaad is fotogeniek…..
…en het resultaat

Na het eten besluiten we nog even op de fiets te stappen om de zonsondergang te fotograferen. We stonden hier ook in 2012 maar zijn toen uiteindelijk doorgereden vanwege de drukte.

Geef een reactie