Kennemerland

Samenvatting

We verenigen dus het nuttige en het aangename en rijden langs een aantal afspraken. Het brengt ons naar Kennemerland, naar de Eilandspolder en wederom naar Nunspeet.

3 dagen onderweg | 350 km gereden

Vrijdag 9 juni 2017 @ Bakkum

Na de lunch rijden we met de camper eerst naar Campercasa. De luifel zit niet recht in de houder dus dat willen we graag even laten controleren. Al snel blijkt dat de pootjes van de luifel niet goed ingeklapt zijn waardoor de luifel een beetje bol staat. In 2 minuten opgelost en wederom iets geleerd. We rijden vervolgens naar Bakkum naar mini camping de Hooiberg. Er is nog een plaatsje vrij op deze kleine maar vriendelijke camping.

Mini camping de Hooiberg

We pakken de fiets en rijden door bekend gebied. Hier zijn we nog net niet opgegroeid maar als we ‘vroeger’ naar het strand gingen dan was dat in Castricum of Egmond. In Egmond bezoeken we als eerste de Sint Adelbertabdij. De oudste abdij van Holland. Hier worden nog steeds kaarsen gemaakt en er wordt bier gebrouwen. De Abdij zelf is niet te bezichtigen maar het winkeltje wel. Daar kopen we 2 biertjes voor de avond.

De omgeving van Egmond is leuk met mooie landschappen en oude gebouwtjes.

Omgeving Egmond

In Egmond aan Zee eten we wat en daarna rijden we door de Kennemerduinen weer terug nadat we een dagkaart hebben gekocht (zonder kaart mag je de duinen niet in)

Zaterdag 10 juni 2017

Op zaterdag staat een eerste afspraak op de agenda. Robert-Jan moet naar een open dag voor zijn werk in Alkmaar. Laura gaat ondertussen naar het centrum van Alkmaar. De camper parkeren we bij het AZ stadion. Na de lunch rijden we verder richting Heerhugowaard. Een thuiswedstrijd voor Laura want die werkt in dit dorp. We kopen een nieuwe E-reader bij de mediamarkt en rijden daarna naar Driehuizen. Dat lijkt qua naam wel heel erg op Driehuis waar wij wonen maar het is toch echt een heel ander dorp. Het ligt in de mooie Eilandspolder. Het land van Leeghwater met de dorpen Graft, De Rijp, Schermerhorn en Driehuizen. Aan de ringvaart vinden we als snel een mooi stekkie voor de middag.

Aan de ringvaart

We lezen, eten en luieren wat aan het water. Als het warm is kun je hier heerlijk zwemmen ! Rond een uur of 5 rijden we naar broer Peter in de Rijp die vandaag 60 wordt. Daar eten we spareribs en vertrekken we weer tegen half negen want we moeten voor 22:00 uur op de camping in Nunspeet zijn.

In Nunspeet staan de vader en moeder van Laura al sinds vorige week toen we ook in Nunspeet waren. We zetten de camper neer en drinken nog samen even een borrel.

Camping Nieuw Soerel
Zondag 11 juni 2017.

We starten de dag vroeg om 08:00 uur met hardlopen en zwemmen (Robert-Jan) en met skeeleren (Laura).

Nou ja skeeleren ….

Tegen koffietijd zijn de gasten aangekomen voor de verjaardag van Gep die vandaag 83 jaar jong is geworden. Uit Driehuis hebben wij slagroomtaart meegenomen.

83 jaar ! Hieperdepiep

De rest van de dag zijn we op de camping waarna we vlak voor etenstijd vertrekken richting huis. Het was een druk weekendje met afspraken. Best wel leuk zo 🙂

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog