#21 | Cambridge

Samenvatting

De laatste dag van onze reis naar Ierland. We bezoeken Cambridge. We peddelen zelf langs de prachtige gebouwen en proberen alle andere bootjes te ontwijken. Een stad met sfeer !

Parkeren

Het laatste verslag van onze reis naar Ierland. Inmiddels zijn we dus in UK. We staan rustig op want we hebben ruim de tijd vandaag. IN een uurtje rijden we naar Cambridge. We proberen eerst te parkeren op een officiële “Park and Ride” maar daar zijn hoogte beperkende maatregelen. Handig ! Zo dwing je gasten dus naar de omliggende wijken en dat doen we dus ook. We parkeren in een woonwijk op 3 km van het centrum en stappen op de fiets. In het centrum zetten we de fiets neer en gaan we te voet verder.

Cambridge

Cambridge is kleiner dan Oxford. De universiteiten zelf waarschijnlijk niet maar het centrum, de straten, alles is een beetje kleinschaliger.

Cambirdge vanaf de River Cam

Wij vinden het wel gezellig. Voor het eerst deze vakantie starten we in onze korte broek 🙂 We slenteren lekker door de stad maar bezoeken de verschillende universiteiten niet. Dat deden we al in Oxford en dat wordt dus toch een beetje meer van hetzelfde. We huren wel een bootje en varen over de Cam langs de achterkant van alle gebouwen.

Varen
Onder de bruggetjes door

Zo hebben we een mooi uitzicht en het varen zelf is ook nog eens leuk.

Laura laat zich varen

Varen kan in een eigen boot of als gast in een groepsboot met schipper. Wij varen zelf. De bezoekers uit Azië kiezen voor een schipper 🙂

Leuk joh

Na het varen slenteren we weer verder. Kris kras door het stadje.

King College
Je zal er maar mogen studeren
Welkom

Om 17:00 houden we het uiteindelijk voor gezien en gaan we terug naar de camper. Met nog anderhalf uur te rijden vertrekken we.

Door wat files komen we om 21:00 uur aan in Harwich waar we na een uurtje kunnen inschepen. Morgenochtend zijn we in Hoek van Holland.

3 gedachten over “#21 | Cambridge

 • 20 januari 2019 om 22:24
  Permalink

  Goede dag, ik kwam bij toeval op jullie blog uit, omdat ik op zoek ben naar een optimale routing om vanuit Nederland naar Ierland (via Fishguard naar Rosslare), en dan omgeving westkust van Ierland. Wij hebben geen camper, maar willen huisjes boeken op 2 verschillende locaties.
  Ik heb erg genoten van jullie no nonsense verslagen, de prachtige foto’s (ondanks het tegenvallende weer). Wat moet het heerlijk zijn , om naast het rondrijden in een camper, ook “gewoon” de fiets te kunnen pakken en op een andere manier van de omgeving te genieten. Dank voor het mooie verslag. Johan van Reemst.

  Beantwoorden
 • 1 april 2020 om 21:21
  Permalink

  Mooi verslag! Wij hebben net onze trip naar Ierland voor de meivakantie moeten annuleren en twijfelen nu om dan in de zomervakantie te gaan. Twijfelen met name vanwege het weer en de drukte. Het weer was bij jullie wel erg slecht, zo te zien. Wij hebben 3 kinderen aan boord en 3 weken regen is dan niet echt vakantie vieren. Hoe is de drukte jullie bevallen?

  Met vriendelijke groet
  Wendy

  Beantwoorden
  • 1 april 2020 om 21:27
   Permalink

   Beste Wendy, dank voor je reactie. Ook wij hebben onze vakantie in mei geannuleerd. Wij hadden een trip naar het lake district gepland. Ierland is prachtig. Drukte was er nauwelijks. Alleen bij de echte toeristische attracties maar zelf dan viel het mee. Daar zou ik het dus niet voor laten. En het weer? Wij hadden inderdaad wel heel veel pech hoor maar desondanks was het de moeite waard. Ik zou gewoon gaan hoewel het natuurlijk nog maar afwachten is hoe het allemaal gaat lopen. Ik denk dat wij in de herfstvakantie proberen en deze zomer zien we wel.

   Beantwoorden

Geef een reactie