Herfst in Nunspeet

Samenvatting

3 dagen onderweg |  228 km gereden |  100 km gefietst

Donderdag 21 september

We vertrekken we na het eten richting Nunspeet waar we rond een uur of acht aankomen. Het is al druk op de camping en we kunnen nog net een plek boeken zonder stroom. Wie had dat nu kunnen denken, eind september en dan een volle camping ! We zetten de camper neer en al snel is het donker. Wat gaat het toch weer snel zo aan het eind van de zomer.

Op de camping

 

Vrijdag 22 september

Het mooie weer laat nog even op zich wachten vandaag. Het is bewolkt en ‘s-morgens doen we de kachel nog even aan wat het is 12 graden in de camper.

We starten eerst met een zoektocht naar een nieuw rooster voor koelkast want die zijn we gisteren onderweg op een wonderlijke manier kwijtgeraakt. We rijden naar Camperwinkels in Elburg en in Hattum maar zonder resultaat. Nergens op voorraad. We bestellen het rooster dus maar via internet maar ook daar is de levertijd een paar weken !

Tegen het middaguur stappen we op de fiets voor een tochtje over de hei naar Epe. Het wordt een paddesteoelentoccht met veel verschillende soorten en maten.

Rood
met witte stippen
Bijna doorzichtig
Hoe heet doe ook al weer
Champignons ?
Even uitrusten onderweg
Mooi plekje daar
Zaterdag 23 september 2017

Vandaag is het een hele mooie dag al begint het fris omdat we in de schaduw staan. Na het ontbijt stappen we op de fiets voor een ritje langs het Veluwemeer. We fietsen eerst naar Elburg. Een heerlijk tochtje in de zon.

Elburg in de zon

Daar steken we het Gooimeer over om vervolgens aan de andere kant terug te fietsen in de richting Harderwijk. Langs het meer zijn allemaal nieuwe strandjes aangelegd en wemelt het werkelijk van de campings.

Mooie strandjes en recreatieplekken langs het Veluwemeer

We fietsen door naar Harderwijk en na een broodje fietsen we over de hei weer terug naar Nunspeet. Het ‘nieuwe’ natuurbeheer zorgt voor stuifduinen en zandvlaktes. Dat schijnt nieuwe dieren en plantensoorten aan te trekken. Ziet er best aardig uit.

Zandvlaktes

. Het laatste stukje gaat door het bos en na 65 km zijn we weer op de camping.

Zondag 24 september 2017.

We staan bijtijds op omdat onze oudste spruit vandaag 22 jaar wordt en we op tijd thuis willen zijn. Het is fris want de mist blijft lang hangen. Rond 13:00 uur zijn we thuis na een kort maar toch lekker weekendje.

 

Geef een reactie