Langs de Vecht

Samenvatting

De vecht is een van de mooiste rivieren van Nederland. Langs statige herenhuizen, voormalige buitenplaatsen en typische Hollandse natuurschoon fietsen we naar het centrum van Nederland

2 dagen onderweg |  95 km gereden |  70 km gefietst

Weesp

Omdat vrijdag een beetje druk was vertrekken pas zaterdagochtend. Als we wegrijden weten we zoals vaker het geval is nog niet waar we heen gaan. Het is erg mooi weer dus we hebben niet veel zin om ver te rijden. We rijden in de richting van Amsterdam. Daar slaan we af richting Weesp. We besluiten de Vecht te volgen. Na 500 meter komen we een camperplaats tegen. Check! Dat gaat hem worden dit weekend. We zetten de camper neer op Camperplaats Vecht en Weide in Nigtevecht. Alle voorzieningen aanwezig, rustig en een prima uitvalsbasis voor een fietstocht langs de Vecht.

Vecht en Weide
Langs de Vecht

We stappen direct op de fiets en fietsen langs de Vecht in de richting van Utrecht. Hemelsbreed is het naar Utrecht maar 20 km. Wij volgen echter de rivier en dan is het opeens 38 km fietsen 🙂 Het is wel een hele mooie route met statige herenhuizen en leuke dorpjes. We rijden achtereenvolgens door Nigtevecht, Vreeland, Loenen, Nieuwersluis Breukelen, Maarssen en Oud-Zuilen.

Nieuwersluis
Utrecht

Rond een uur of 2 zijn we in Utrecht waar we de fietsen aan de gracht stallen en eerst maar eens beginnen met een terrasje. Beneden langs het water is het meer dan goed vertoeven.

Terras aan de gracht

We lopen een klein rondje door de stad en gaan dan toch maar weer op de terugweg zodat we wel weer tegen het avondeten op de camperplaats zijn. Tot Nederhorst volgen we de zelfde route terug langs de oostelijke zijde van de rivier. Westelijk kan ook maar is minder leuk omdat je dan telkens van de rivier afgaat. Vanaf Nederhorst steken we een stukkie af en via de spiegelplas rijden we terug naar de camperplaats.

Langs Neijerode

Omdat het al weer vroeg donker is vermaken we ons ‘s-avonds met lezen en kijken we televisie via Internet want we hebben geen schotel.

Zondag 15 oktober 2017

Het is heerlijk weer. Zo lekker dat we helemaal geen zin hebben om te fietsen of te rijden. Dus blijven we lekker staan op de camperplaats. Dat is hier goed geregeld want voor € 5 mag je tot 16:00 uur blijven staan. Prima dus. We lezen, bakken broodjes en genieten van de laatste zomerse zonnestralen voordat we aan het eind van de middag weer naar huis rijden.

Al met al een kort en anders weekend dan we gewend zijn maar daar waren we kennelijk even aan toe. Prima zo !

Geef een reactie