Kerstmarkt in Münster

Samenvatting

Na de aanslag tijdens de kerstmarkt in Berlijn in 2017 moet je toch eerst even nadenken maar we besluiten toch naar de kerstmarkt in Munster te gaan. Het blijkt een zee van gezelligheid te zijn.

Onderweg

We vertrekken meteen na het ontbijt en de files richting Duitsland. We gaan dit weekend op zoek naar de voorspelde sneeuw en naar een tweetal kerstmarkten. Hoewel het maar ruim 300 km is hebben we toch ruim 4 uur nodig om in Münster te komen. We rijden als eerste naar de camperplaats in Münster zelf bij het Ostbad. Dat is dus niks voor ons. Tussen de andere auto’s zonder verdere voorzieningen en het is nog redelijk vol ook. We besluiten daarom een stukje verder te rijden naar Camping Münster. Daar is het druk. We staan zelfs in de rij bij de receptie voor een plekje. Tijdens het wachten krijgen we wel een borrel voor de warmte 🙂 Gelukkig zijn we op tijd zodat we snel de camper kunnen parkeren.

Camping Münster
Markten

We eten eerst nog even een broodje en stappen dan op de fiets richting de stad. Daar is het druk en gezellig.

Münster

Münster heeft vier verschillende kerstmarkten. Nou ja verschillend. Ze zijn allemaal min of meer hetzelfde maar staan op vier verschillende plaatsen in de stad. We wandelen door de winkelstraten en langs de verschillende kerstmarkten. Het is allemaal erg gemoedelijk en er hangt een lekker sfeertje.

Altijd aanwezig: Fruit met chocolade

De kou en af en toe een verdwaalde sneeuwvlok versterken het kerstgevoel. Münster is een verzameling van mooie en leuke winkels. Hoewel er ook grote winkelketens te vinden zijn bestaat het gros toch uit aparte winkeltjes met boeken, sieraden, wooninrichting en kleding. Halverwege bezoeken we de St Lamberti Kirche waar een kinderkoor kerstliedjes aan het zingen is.

St Lamberti Kirche

De vier markten lijken allemaal wel erg op elkaar. Overal is eten te krijgen, Chocolade, Glühwein en alle soorten kerstspulletjes. Veel handgemaakte spulletjes.

Wat opvalt is dat alle straten waar de markten zijn, zijn afgezet met lege vrachtauto’s die dwars over de weg heen staan geparkeerd. Dat is een maatregel die genomen is na de aanslag in Berlijn in 2016. Het geeft toch een beetje onveilig gevoel. Rond 19:30 hebben alles gezien en willen we eten. Niet buiten maar gewoon op een stoel. Dat is nog lastiger dan gedacht. Münster heeft niet heel erg veel restaurants. Uiteindelijk eten we bij Macellum. Lekker aan de Wiener Schnitzel met een Duits Biertje. Als we buiten komen begint het zoals voorspelt te sneeuwen. Met bakken komt het uit de lucht. We fietsen in de stromende sneeuw (…) naar de camping waar een verwarmde camper op ons staat de wachten.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog