#20 | Penny Lane is in my eyes

Samenvatting

Liverpool is een pareltje aan de westkust van Engeland. Liverpool is The Beatles. Je ontkomt er niet aan. We bezoeken Penny Lanes, Strawberry Fields en andere bekende locaties.

Overtocht

We staan al om 06:30 uur op voor de overtocht van Belfast naar Liverpool. In 45 minuten rijden we naar de boot. Het is een kleine boot en het is betrekkelijk rustig. We vermaken ons met lezen, het zonnetje en met slapen. Om 18:30 komen we aan in Liverpool en rijden we naar de Arrowebrook farm in Greasby. Een heerlijke boerencamping op kleine afstand van Liverpool.

Arrowebrook farm
Liverpool

De volgende dag parkeren we de camper in Birkenhead Park. Daar laden we de fietsen uit en gaan we we richting de ferry. Een ferry is eigenlijk niet het juiste woord want dat is het niet. Het is een attractie waarmee je een stukje over de rivier vaart en die drie stops heeft waaronder twee in Birkenhead en één in Liverpool. Omdat het naast de trein en auto de enige manier is om de rivier over te steken wordt ie wel gebruikt als fiets en personen ferry. Een retour kost £ 10,00. De fiets mag gratis mee.

Daar komt de ferry, wel een dreigend luchtje boven Liverpool

In Liverpool fietsen we als eerste naar het verst gelegen punt dat we willen bezoeken. Let me take you down, ‘cause I’m going to Strawberry Fields. Het is feitelijk niets meer dan een gerestaureerd hek dat naar het voormalige buurthuis ging.

Strawberry Fields

De Beatletour in Liverpool wordt door veel mensen gemaakt. Soms per bus en vaak ook per taxi. Net als in Belfast zijn wij de enige op de fiets 🙂 Niet zo vreemd want vanaf de ferry is het 45 minuten fietsen. Dan zie je natuurlijk wel wat van Liverpool en dat is ons veel waard.

Onderweg in Liverpool

Op elke plek waar iets van de Beatles te zien is, zijn er toeristen. Dat is soms wel wat druk zo’n hele kudde maar tijd is geld bij de organisatoren dus de bus is ook vaak zo weer weg 🙂 en dan blijven wij weer achter.

Best druk soms

We fietsen weer een stukje terug en komen door Penny Lane. In Penny Lane there is a barber showing photographs zongen de Beatles. De Barber is er wel maar geen photographs te zien. Die maken we dus maar zelf. Jammer dat, ook hier alles is onder geklad met namen van bezoekers 🙁

Penny Lane

We fietsen weer verder terug en rijden langs de Kathedraal van Liverpool. Een immens bouwwerk dat pas in 1978 is afgerond. Toegang is gratis en binnen is een souvenir winkel en een koffiehoek. Modern bestuur hier. Top ! Het is een prachtige kathedraal dat een bezoekje waard is.

De kathedraal van Liverpool
Nog meer Beatles

We fietsen nog een stukje terug en komen langs het standbeeld van Eleanor Rigby. Ah look at all the lonely people zongen de Beatles in de gelijknamige song. Het personage Eleanor Rigby diende als archetype voor vele vergeten eenzame mensen. Mooi liedje.

Eleanor Rigby

Weer een stukje verder de laatste stop van onze eigen Beatles tour. De Cavern Pub in Matthewstreet. Daar traden de Beatles voor het eerst op. De club bestaat nog steeds.

The Cavern Pub met standbeeld van Paul McCcartney
Rare vogel daar in het blauw

We maken tenslotte nog een foto van het standbeeld van de Beatles op de pier en daarna houden wij het voor gezien. Er zijn nog 26 plaatsen in Liverpool waar je langs kunt maar dat lijkt ons wat overdone.

Bibliotheken

We fietsen daarom naar de Central Library. Die schijnt mooi te zijn. Het is een mooie combinatie van oud en nieuw. Dat is iets wat überhaupt opvalt hier in Liverpool. Het combineren van oude en nieuwe bouwstijlen is hier erg goed gelukt.

Hoe engels wil je het hebben ?

We lopen langs de oude boekenkasten en komen natuurlijk Shakespeare tegen. Niet één keer maar heel veel verschillende uitgaven waaronder een van de eerste. Hoe kan het anders in een bibliotheek als deze. In de bibliotheek is het druk. Er wordt veel gelezen en gestudeerd. Een bezoekje waard dit gebouw.

Het oude gedeelte
Albert dock

We gaan langzaam aan weer terug richting Albert Dock. Daar is het een drukte van belang en het is er gezellig. Liverpool heeft een rustig sfeertje. Lekkere stad ! 

Leuke camper

We lopen langs de oude dokken die allemaal een nieuwe bestemming hebben of nog gaan krijgen. Er wordt nog steeds gewerkt aan de herinrichting met dus mooie combinaties van oud en nieuw.

Oud en nieuw

Op de kades is er gedurende de zomer een kermis met heel veel eettentjes. Met een heldere blauwe lucht is het leuk om er langs te slenteren.

Ook een vorm van oud en nieuw

We moeten helaas weer terug want de laatste ferry terug gaat al om 16:00 uur. Met de camper rijden we daarna nog een heel eind richting Cambridge waar we morgen een bezoek aan zullen brengen. We overnachten in Rugby op Lodge Farm Camp Site. Een boerencamping met veel vaste bewoners. Prima voor een nachtje.

Geef een reactie