Blije koeien

Na een rustige nacht werken we eerst even de website bij en daarna vertrekken we met de camper naar Erf1. Het is het bedrijf van de familie Bruins. We worden vriendelijk ontvangen. We zijn de eerste en dat is maar goed ook want nu kunnen we de camper nog fatsoenlijk parkeren. Een uur later zijn er meer dan 300 mensen op het erf. Ontzettend wat een belangstelling. Vanzelfsprekend zijn er veel kinderen. We kijken eerste even in de stallen. Onze vriendinnen staan al vol ongeduld te wachten. Wat zijn het toch heerlijke beesten.

Loeigave koeien

In een stal verderop liggen de kalfjes. Ook al van die knuffelbeestjes. Een pasgeboden kalfje ligt in het hooi en laat zich even verwennen door Laura. Het lijkt de poes wel, met dichtgeknepen oogjes geniet ie van de aai over de kop.

Knuffelkalf

We drinken een bakje koffie en proeven de zelf gemaakte kaas van de familie. De extra belegen die gerijpt is in de 300 jaar oude kelder bevalt ons het beste en we kopen een lekker stuk voor bij de borrel vanavond. We nemen ook verse hangop met appel, kaneel en kersen mee. Mjamiie ! Ondertussen is het druk geworden. Ik schat wel meer dan 300 mensen. Leuk al die belangstelling. We lopen allemaal de dijk op zodat we goed zicht hebben op de uitgang van de stal waar straks de koeien naar buiten zullen komen.

Over belangstelling niet te klagen

Precies om 12:00 uur gaat de stal open. De eerste koe springt bijna door de lens van Laura 🙂 Achter elkaar sprinten ze de wei in. Een heerlijk gezicht waar je zelf ook wel blij van wordt.

Na een half uurtje is er weer rust in de wei en gaan we weer weg. Dat is echter een beetje lastig met al die auto’s langs de dijk. we zitten klem en moeten wachten tot er een auto wordt verplaatst. Maar ach we zijn toch blij.

Klem

Na een kwartiertje is de chauffeur gevonden en kunnen we op weg naar Kampen waar we op zoek gaan naar Bach

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog