Bach in the Subways

Na ons bezoekje aan de blije koeien van Erf-1 rijden we terug naar de parkeerplaats bij de turnhal. We gaan naar het evenement Bach in the Subways. We parkeren de de camper niet op de camperplaats maar ernaast en lopen de stad in. In het programma staat dat er om 14:00 uur een sessie is bij kapper van Dongen in Kampen. Het is een hele leuke kapper. Als ik meer haar had gehad liet ik mij hier knippen 🙂

Bach

In de oorspronkelijke bovenwoning met kamer en suite staat een piano. In de voorkamer speelt een klein groepje muzikanten voor een publiek van 10 man. We zitten onder andere op de kappersstoelen. Hoe leuk is dat ?

Het publiek
Eerste viool ?
Een strijkje, dat is duidelijk

Er wordt gespeeld op hele oude instrumenten en het klinkt goed. Vrolijke noten zo van Bach. Vanzelfsprekend weer heel anders dan Brahms waar we vorige week naar luisterden in de Philharmonie in Haarlem.

Het groepje komt uit verschillende landen en speelt ongeveer 6 nummers met 3 violen, een cello en een fluit.

Na 45 minuten is het concert voorbij. Een kwartier later komt er een andere groep bij deze kapper. Daar wachten we niet op maar we lopen naar de IJssel voor een gebakken visje. De voorbereidingen voor Sail Kampen zijn daar al begonnen.

Voorbereidingen voor Sail Kampen
Iconen

Na het visje lopen we naar het Iconenmuseum. Mijn moeder had iets met iconen. In het museum wordt het verhaal achter Iconen verteld. Het is een klein museum maar er hangen verschillende exemplaren die bijna allemaal zijn geschonken vanuit privé collecties. Best mooi maar wij vinden het wel veel van hetzelfde.

Icoon op hout

Na dit bezoekje lopen we terug naar de camper. We rijden een half uurtje naar Nunspeet waar we de camper neerzetten op Camperplaats de Zwaan: de camperplaats van het jaar 2011.

Camperplaats de Zwaan

Een prachtige plek middenin de weilanden, volledig verhard en met keurig sanitair. Voor € 14,00 per nacht. Een plek om terug te komen.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog